Лидерът на ГЕРБ обвини ПП-ДБ-СС, че столицата е в хаос,

...
Лидерът на ГЕРБ обвини ПП-ДБ-СС, че столицата е в хаос,
Коментари Харесай

Бойко Борисов поиска нови избори в София: Купени и манипулирани са с флашките

Лидерът на ГЕРБ упрекна ПП-ДБ-СС, че столицата е в безпорядък, а отговорността за болшинство е на кмета и спечелилата политическа мощ
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се разгласи за нови избори в София, като се базира на експертизите на съда за изчезнали флашки и заключи, че вотът е бил манипулиран.

Обратът в позицията на водача на партията идва единствено ден преди следващия, към този момент осми опит, за избор на ръководител на Столичния общински съвет, който следва на сесията в четвъртък. Цветомир Петров е претендентът на ПП-ДБ-СС. Обратно на прогнозите на общински съветници от разнообразни партии през последните дни за реализирана " сглобка ", Борисов даде да се разбере, че няма сделка за болшинство и за избор на началник на СОС сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ-СС.

Той акцентира, че не желае купени и манипулирани избори.

" Никой не се е разбирал за нищо. Този, който е определен за кмет и първата поитическа партия, прави болшинствата. Когато те демонстрират такава импотентност, такава неспособност, месеци наред София е в безпорядък ", установи Борисов. И укори спечелилите вота в столицата ПП-ДБ и " Спаси София " в недоразумение кой да я ръководи. " Борят се единствено какъв да е в действителност същинският кмет - Бонев или Терзиев ", установи Борисов.

Той цитира и експертизите на движимостите лица, оповестени в правосъдното решение по жалбата на общинската съветничка Ваня Григорова, която беше кандидат-кмет на Българска социалистическа партия. Според заключението липсват 16 флашки от секции в столичния регион Слатина, като те не са били открити и в ЦИК.

" Ако това е правилно, което излезе в експетзитие, Терзиев не е кмет. Те са купили изборите, те са манипулирали изборите ", упрекна Борисов. " Разбира се, че желая нови избори, за какво да няма избори? Купени избори желаете ли да има, манипулирани с флашки ", попита той публицистите в Народното събрание. И акцентира, че няма значение дали става въпрос за изчезнали 6 гласа или 600.

" Проблемите при броенето идват от флашките, доколкото знам. Нашето предложение е да купим нови електронни устройства, като в Щатите, и този проблем да се реши един път вечно ", безапелационен е Бойко Борисов.

Атаката към сътрудниците му на национално равнище идва паралелно с ултиматума на ПП-ДБ за неуспех на ротацията, в случай че Николай Денков не бъде външен министър на кабинета през март. Борисов даде да се разбере, че този път. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР