Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви готовност разговори със съпредседателите

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви готовност разговори със съпредседателите
Коментари Харесай

Борисов съгласен на разговор с ПП, но преди това иска разговори между експертите в партиите

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи подготвеност диалози със съпредседателите на „ Продължаваме промяната ”, които да се излъчват онлайн, само че единствено в случай че преди този момент е има диалози сред специалистите на ГЕРБ и партията на Петков и Василев по тематиките от финансовата, енергийната и правосъдната сфера.

„ Виждаме масирана офанзива. Сутринта, която и стратегия да включа, се приказва едно и също. Това е нова мода – видите ли, да приказваме намерено пред камерите. Ще приказваме намерено и пред камерите. Никога не сме говорили прикрито и покрито. Въпросът е има ли смисъл и какво ще приказваме пред камерите ”.

„ Да се явим да ни тричат или да споделят, че сме неприятни, това има право да го прави народа, а той реши, че сме първа мощ. И при машинното гласоподаване ги победихме почтено и почетено ”.

По думите му до през вчерашния ден Промяната желали да приказват с него, в този момент обаче не желали. „ Ще се върна и ще приказвам с вас, в случай че тръгнете в едната посока, и ние ще тръгнем, по тази причина им предложих с работни групи в Народното събрание, в случай че желаят - и камери ще поканим ”, отсече Борисов. „ Те масирано размахват 16 точки. Най-важната била ГЕРБ да се откажели от пъпната шнур с Гешев. Що за нелепост? ГЕРБ има пъпна шнур и когато говорихме за Северна Македония, и за оръжие за Украйна, това е пъпната шнур на ГЕРБ - с Европа и Америка, с ЕНП ”, уточни Борисов. Лидерът на ГЕРБ съобщи, че би трябвало специалисти от партиите да седнат и да обсъдят бюджета, а „ Продължаваме промяната ” бягат от експертни диалози, желаят шоу.

По думите му за последните 6 месеца „ Продължаваме промяната “ са изгубили два съдружни колегата: Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия. Той акцентира, че не ГЕРБ, а корупцията е свалила държавното управление на Петков го е свалила корупцията. „ Има Такъв Народ изобличи Политическа партия, че вършат неща, които въобще не са свързани с битка с корупцията по високите етажи на властта “, разяснява още Борисов.

Финансовият резултат от 16-те точки е в единият – да махнем 5. 7 милиарда, а във втория – 7. 100 милиарда.  

„ За две години стана ясно, че не се крадат осем милиарда на година. Напротив, единствено теглите заеми. Откъде ще ги вземете. Предлагам Кирил Ананиев и определени от тях хора да седнат и да бюджетират. И всичко да е готово, когато отида на диалози. Те желаят да създадем шоу и да се скараме. И да не стане с първия мандат. Ако тези неща не се изчислят, няма да стане и с втория, и с третия ", сподели Борисов. 

Той съобщи, че тези проблеми би трябвало да се изчистят и да се поеме политическа отговорност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР