Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов защити проекта Турски потоки заяви,

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов защити проекта Турски потоки заяви,
Коментари Харесай

Борисов: Нямам против още днес „Турски“ поток да бъде спрян

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отбрани плана " Турски поток " и съобщи, че тръбата е напълно българска и има чиста облага от 1 милиарда и 300 млн. лева Борисов посочи, че газопроводът е бил употребен и със стратегически цели, с цел да бъде осъдена Австрия през есента на предходната година, когато по предложение на финансовия министър Асен Василев бе въведена такса за транспорт на съветски газ в размер на 20 лева на MWh.

Лидерът на ГЕРБ разяснява и че няма срещу още през днешния ден " Турски поток " да бъде спрян или приватизиран и остана сюрпризиран за какво публицисти задават на него въпроса за изчезналата Пътна карта.

" Можем през днешния ден да спрем " Балкански поток ". Крановете са на територията на България или в случай че желаят, тъй като това сме го обсъждали с сътрудниците - за какво не го пуснат на приватизация, да видят какви пари ще вземат за него. Готови сме незабавно и на двете решения. Към днешна дата настоявам, че от Солун през Петрич влизат сред 8 и 10 млн. съветски газ в България. И колкото и да не им се желае на сътрудниците единствено съветска молекула има в нашите тръби за жалост ".

Борисов посочи, че газопровода се е употребявал и за геостратегически цели за оказване на напън с налагането на таксата от 20 лева на мегаватчас за транспорт на съветски газ.

" И среща беше при мене, бяха всичките там и Христо и Атанас, Асен, Киро и аз и взехме решение по този начин да накажем Австрия. По предложение на Асен Василев, по неприятния план ние гласувахме 20те лева и ние го гласувахме в зала. И никой не сподели една дума тогава!? ".

На журналистически въпрос къде е пътната карта за " Турски поток " Борисов отговори сбито:

" Ма, кво ме питате мене къде е пътната карта?! Като беше Кирил Петков министър председател, питахте ли го къде е? "

От ГЕРБ обявиха, че ще поддържат основаването на краткотрайна комисия за " Турски поток ", само че желаят към нея да се включи тематиката Лукойл.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР