Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов успя да вземе първото място

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов успя да вземе първото място
Коментари Харесай

Бойко Борисов победи Ицо Хазарта по преференции в София

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съумя да вземе първото място от Ицо Хазарта в 25-ти МИР и го води с над 300 персонални гласа.

В столицата пренареждане на листи ще има единствено в 23-ти МИР. Божидар Божанов е единственият, който ще пренареди тази на ПП-ДБ. Той удря рекордните 8562 преференции, с което е отличник в региона. След лидера Кирил Петков, който има 11 728, само че той не взе участие в разбъркването. 

Бившата правосъдна министърка Надежда Йорданова също е играла за разбъркване и има 4218 персонални гласа, само че поради високия резултат на обединението, този път те няма да я реалокират напред. Така трети ще е ген. Атанас Атанасов, а след него са Настимир Ананиев и Васил Пандов.

2351 има за последния в листата на ГЕРБ Томислав Дончев. Макар и първенец за преференции, зам.-председателят на партията не съумява да размести подреждането. Водачът на листата, водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов пък се е отчел с 3485 персонални гласа.

Журналистът Велизар Енчев има късмет за нов депутатски мандат от левицата, защото с 1200 преференции минава от трета на втора позиция пред социалиста Еньо Савов. 1140 персонални гласа има лидерът на Българска социалистическа партия тук Христо Проданов, като още в деня на вота стана ясно, че председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пуска преференция за него, откакто камера на една от малките екрани сподели гласуването й.

При " Възраждане " всички претенденти са надалеч са от опцията за разбъркване, само че пък лидерът Николай Дренчев има 2230 преференции.

Мика Зайкова, която бе почетен ръководител на 46-ото Народно заседание, би могла да размести листата на Има Такъв Народ. Нейните персонални 466 гласа с малко надвишават лимита от 7%, само че поради едвам 6 533-те гласа на Има Такъв Народ шансът й за влизане в Народно събрание е нулев.

121 преференции биха стигнали на претендент от Движение за права и свободи да размести листата в 23 МИР поради слабия резултат на придвижването. Така шестата в листата Глория-Никол Емилова Найденова би съумяла да е втора, само че това също няма да помогне за влизането й в Народното събрание.

Около 1300 преференции не стигат на доктор Таня Андреева от Демократична България да пренареди листата в 24 МИР. Промени тук няма да има - най-хубавият персонален резултат, който би провокирал разбъркване е на Лена Бориславова. С 5319 персонални гласа би могла да го направи, само че тя по този начин или другояче е втора. Повече има само лидерът Христо Иванов - 7827.

Водачът на ГЕРБ Тома Биков има 4370 преференции, най-хубав персонален резултат е постигнал някогашният енергиен министър Делян Добрев, който победи Асен Василев в Хасково, а дружно с мястото си в София има 1016 преференции.

При Българска социалистическа партия никой не размества, лидерът Георги Свиленски е събрал 1349 персонални гласа, което е най-хубавото показване за социалистите. Подобна е и обстановката при " Възраждане " като тук най-добре с преференциите е лидерът - юристът Петър Петров, който е събрал 1681.

Почти 2800 персонални гласа трябват в листата на ГЕРБ в 25-ти МИР за смяна на позиция, което никой от претендентите им не е постигнал. За сметка на това в лидерската борба за 25 МИР Бойко Борисов събира 9504 гласа, което е най-хубавият персонален резултат във всичките три столични региона. В първата позиция по обич на гласоподавателите се бе прицелил Христо Петров - Ицо Хазарта, който водеше за ПП-ДБ и към този момент бе първенец по преференции. Той обаче изостава от водача на ГЕРБ с малко повече от 300 гласа и има 9175 преференции. Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов се е отчел с 5087, в неговата партия, а и при Българска социалистическа партия разбърквания няма. Соцлидерката Корнелия Нинова има 2005 преференции.

Най-близо до разбъркване на листа още веднъж е отличничката на Демократична България по преференции Елисавета Белобрадова с 2988, само че за тази цел не й доближават към 200 персонални гласа.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР