Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще остане без санкция за

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще остане без санкция за
Коментари Харесай

Без санкции за Бойко Борисов след предизборните снимки с деца

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще остане без глоба за това, че употребява деца за предизборна пропаганда - това се схваща от отговорите на Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) на въпроси на по тематиката.

Припомняме, че по-рано през днешния ден от централната и районната изборни комисии, както и Агенцията за протекция на детето и Регионалното ръководство на образованието в Пловдив " за злоупотребата с деца " от страна на Борисов.
 Българска социалистическа партия сезира няколко институции за предизборни фотоси на Бойко Борисов с деца Българска социалистическа партия сезира няколко институции за предизборни фотоси на Бойко Борисов с деца
БСП-Пловдив област сезира ЦИК, РИК, Агенцията за протекция на детето и Регионалното ръководство на образованието в Пловдив за потребление н...

Законът за протекция на детето споделя, че децата не би трябвало да бъдат въвличани в политически действия. Не се планува обаче глоба за нарушаването на тази норма.

ДАЗД изяснява, че е получила 14 сигнала за присъединяване на деца в предизборна пропаганда на политическа партия, от които 12 - от жители, 1 - от политическа коалиция и 1 - от гражданско придвижване. Агенцията не цитира имена, само че излиза наяве, че сигналите се отнасят за Борисов и ГЕРБ. " Данните, изложени в сигналите, сочат съответни обитаеми места, в които деца употребяват предизборни материали за пропаганда – тениски с образ на политически водач и за направени фотоси с тях. Няма данни в сигналите децата по време на снимането да са били оставени без родителска грижа и контрол ", написа ДАЗД до вестника. И добавя, че е изпратила писмо на ръководителя на политическата партия, за която се отнасят сигналите, да съблюдава закона, който не разрешава децата да бъдат въвличани в политически действия.

ДАЗД е уведомила и ЦИК, само че акцентира както и че " първостепенна отговорност за развъждането и развиването на детето носят родителите ". 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР