Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна със симпатизанти в

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна със симпатизанти в
Коментари Харесай

Борисов в Добрич: Правителството нищо не прави срещу Лукойл - петролът същият, а цените в небесата

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна със симпатизанти в Добрич. 

 

Ето ги и акцентите от изявлението му:

 

" Балкански поток " е 100% благосъстоятелност на България, не позволих никой да вземе комисионни, 100% компаниите са държавни - най-печелившето дружество в България.

 

Вложихме доста, с цел да не ни изхвърлят от газовата карта. Имаше опозиция на лобита и фирмите които придвижват газ - за нас не остана нищо, единствено да плащаме.

 

Направихме най-мощната компресорна мрежа - това работи и сега. Най-големите ни критици, в този момент върху издигнатите от нас поставят 20 лева на мгвтчас.

 

България е на газовата карта и всички зависят от нея. Всички.

Сега държавното управление, което поддържаме, има всесилен инструмент, основан от вас - " Балкански поток " следващата година към този момент ще е на облага. 70 години по 3 са 210 милиарда от него.

 

Утре ще има среща на парламентарните групи за " Лукойл ". Прокрадва се мнинието, че дерогацията ще повлияе на цената на горивата - досега дали повлия или пораства. Руският нефт и през днешния ден влиза в " Лукойл ", сега има боязън че ще предложим да няма дерогация. 

 

От месеци нашето държавно управление нищо не прави против " Лукойл ", а от газа ще печелим по 3 милиарда, само че от " Лукойл " ще излязат 3 млрд. Сега има дерогация, за какво цените порастват - рустият нефт е същият, къде отива разликата. Как страната ще удари с 60% някого в частния бранш, това пазарно ли е това правово ли е. Или за тях законът не важи. 

 

Моите държавни управления са били два пъти на недостиг - първото поради банкрута на КТБ и при ковида - тогава бяха 2% недостиг и бълвахме пари в бизнеса. Сега за 3 година са 3%  - това е пагубно.

 

Кирил Петков споделил, че се оправя със земеделците и с миньорите, само че да припомня - Делян Пеевски беше моторът да се подпише съглашението с миньорите.

 

В града Борисов представи кандидатите за кметове и общински съветници в региона. 

 

11 са претендентите за кмет на Добрич за идващия управнически мандат, регистрирани в Общинската изборна комисия: Красимир Николов е претендентът на ГЕРБ за Добрич. 

 

Преди да излезе пред актива на ГЕРБ Борисов посети паметника на ген. Иван Колев в Добрич. " Това е ген. Иван Колев. Много значимо е да се види какво написа на паметника му. Той споделя, че Бог му е очевидец за това, че са ни освободили руснаците. Но какво търсят те в Добруджа. Признание - да. България обаче си е наша. България си я пазиме и от " Лукойл ", и от " Газпром ". Това българите би трябвало да знаят, тъй като в историята това не се учеше. А този човек, предвождайки конницата, е победил цяла армада ", сподели Бойко Борисов и добави:

 

" Ген. Колев е един сборен облик на българското общество. Затова доста хора споделят, че България е проруска, има доста русофили. Руснаци, поляци, финландци - и те са гинали за България и ние сме признателни. Това е доста значимо за отношението на българите към тази велика страна. Имали сме доста славни времена, само че и доста проблеми с тях ", сподели той.

 

В залата на трибуната се качи Даниел Митов. " Забелязвате ли, че изчезна понятието корупция. Подмениха го с възобновяване на интегритет. Но по този начин или другояче България би трябвало да има държавно управление. Виждате какво става в Израел. Той може да ни подскаче, че светът се е разделил на две - свят на диктатури и свят свободен ", съобщи той и изясни:

 

" С таксите за директния съветски газ, България би трябвало да има до края на предходната година 3 милиарда облага. Колко доста критукуваха, че Балкански поток е издигнат с наши пари. А в този момент става по този начин, че ние ще печелим ".

 

От трибуната Борисов продължи тематиката с Балкански поток.

" Когато Путин и Лавров споделиха, че поради мен България ще загуби всичко, напомням, че съветския газ минаваше през Гърция. Затова ние вложихме доста сила да не ни изхвърлят от газовата карта. Направихме най-мощната компресорна система на Балканите. 80% е ваша. Могат да тласкат газа във всички направления. Много пъти историята си прави смешки. И най-големите ни критици върху издигнатото от нас поставят 20 лева такса. Аз не позволих никой да вземе проценти и комисиони от вас. Цялото трасе и компаниите са 100% държавни. Това е най-печелившото дружество в България за всички времена ", посочи Борисов. 

 

Според него Балкански поток на половина се е изплатил. Догодина ще излезе на облага. " Разбрах, че ще имаме среща на следващия ден за " Лукойл ". Прокрадва се, че дерогацията ще усили цените. Страшен боязън. Защото ще предложим след седмица да няма дерогация. Нашето държавно управление, прави ли ви усещане, че не прави нищо против " Лукойл ". От него до момента са излезли от джобовете ни 3 милиарда $. Парламентарната ми група към този момент стартира да не ме слуша. Нещата и в бюджета не са добре, приходите - също ", заключи водачът на ГЕРБ. 

 

Борисов още веднъж атакува държавното управление поради недостига. " Сега 3% ви се вижда нещо хубаво. А то е пагубно. Все едно семейство да стартира да живее на заеми. Аз съм закостенял. Никога не съм взимал заеми. 3 година безотворност. Не чаках, че страната може да отиде чак до такава степен.Безумие. Вчера Кирил Петков споделил, че държавното управление се справяло доста добре със земеделците и миньорите. Безспорно е по този начин. Решихме казуса със земеделците, блгодарение на решението на Народното събрание. С миньорите държавното управление не искаше да се вижда с тях. Кой свърши работа - Пеевски. Той беше моторът да се подпише съглашение, съобщи Борисов и добави:

 

" Сега ПП-ДБ доста ги плаши тази дерогация. Какви са тези задължения с " Лукойл "? В момента ви взимат със 70 ст. повече от джобовете. Когато имат напън, ние заставаме зад тях. Когато имат триумфи, те са си самодостатъчни. Такава им е тактиката досега ", разгневи се Борисов.

 

Той пожела на хората " Хубава вечер ". " Аз не знам към този момент ден ли ми е, нощ ли ми е. Снощи си направих устата " Ако инцидентно не дойда ". Казаха ми дори да ни си го мисля. И аз не се мислих, станах рано и пристигнах. В " Цар Лъв " имаше суматоха в каньона. ГЕРБ е праволинейна - във времето всички операции и неистини по наш адрес са били единствено за това да ни трансфорат в лесна плячка за непознатия интерес, в това число и за съседите. Ние се противопоставихме ", заключи Борисов и се обърна към претендента на ГЕРБ за кмет на Добрич:

 

Да поемеш ангажимент първо да изчистиш площада там начело, тая воня, заръча Борисов на Красимир Николов.

 

" Първото нещо, с което ще се заема като кмет на Добрич, е да почистим Добрич. Чистотата е здраве ", даде обещание Николов.

 

" На доста места в България просто не се явяват съперници против нас ", това сподели още Борисов. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР