Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов реагира на промените в позиците

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов реагира на промените в позиците
Коментари Харесай

Борисов: Щом министрите не са им важни, ето оферта - ГЕРБ взема министерствата, ПП-ДБ - МВнР и регулаторите

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов реагира на измененията в позиците на Политическа партия с ново предложение. Във връзка с изказванията, че персонално министрите не са значими, той предложи огледална ротация в държавното управление:

„ Министрите не били значими, ето една оферта тогава - ГЕРБ взима всички министри, даваме им Външно и им гласуваме регулаторите. “

Според него, финансовият министър Асен Василев не трябва да остава на поста си.

" Оставям 100% решението на Мария Габриел – тя ще работи с министрите, тя ще носи отговорност. Аз мисля, че Асен Василев не може да остане финансов министър, само че в случай че Габриел може да работи с него, да работи ", съобщи в Народното събрание Борисов, представен от бТВ.

" Ако не престават да вършат поголовни смени, даже когато са в оставка, да подписват контракти за близо половин милиард лв., да сменят управлението на АПИ, когато са в оставка, да си поставят свои заместници - Национална агенция за приходите, Митници... ", разяснява още водачът на ГЕРБ.

Той разясни, че с измененията в Конституцията се е приело с болшинство от 2/3 да се назначават част от регулаторите.

„ Така го приехме, с болшинство 160 гласа. Ако намерим болшинство отвън Движение за права и свободи, могат да се назначат и с други гласове. С Българска социалистическа партия обаче няма да разделяме регулатори ”, съобщи водачът на ГЕРБ.

Той насочи предизвестие към към момента некоалиционните си сътрудници да внимават с алените рози, които сервират на Българска социалистическа партия.

Борисов заяви, че срещите с ПП-ДБ стартират в събота в 18 часа.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР