Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава да настоява Продължаваме промяната

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава да настоява Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Бойко иска кабинет, може и с министри на Радев

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава да упорства " Продължаваме промяната " и " Демократична България " да се съгласят на диалози посредством контактни групи за сформиране на държавно управление, без значение от твърдия отвод на тези две партии, както и на Българска социалистическа партия. Те отхвърлиха предлагането му с претекста, че няма по какъв начин да одобряват общо ръководство с партията на Борисов, който наложи корупционен модел на ръководство.

Бившият министър председател обаче продължава комфортно да заобикаля този въпрос, обяснявайки по какъв начин в този момент най-важното било всички да седнат на масата за диалози. В понеделник той сподели пред кореспонденти в Стара Загора, че в случай че се провали опцията за държавно управление с първия мандат ГЕРБ, то " няма по какъв начин след това и с втория да се случи, няма по какъв начин и с третия ".

В същото време обаче той твърди, че въпреки всичко има опция и за държавно управление с мандат, друг от първия, това можело да стане единствено след диалози посредством медиатори в лицето на Росен Плевнелиев и Соломон Паси, излъчени от Борисов като модератори по най-важната тематика – " анти-Путин ".

" Когато отидат тези договарящи хора, те ще кажат: " Добре, в случай че ние желаеме с тях на първия, а на втория предложим това, това, това. Какво ще кажат от ГЕРБ? ". Преговарящите ще дойдат при нас, ще забележим по какъв начин може да се случи и ще се случи ", уверен е Борисов.

В отговор на въпрос той отписа опцията за кабинет с третия мандат, в случай че той отиде в най-малката партия " Български напредък ", която обаче влиза в сметките му за " устойчиво " ръководство.

" Сериозно, в случай че желаеме непоклатимост в България, колкото и да не ми харесва и на сътрудниците от ГЕРБ, разновидността е сред Политическа партия, ГЕРБ, Демократична България, Движение за права и свободи, Стефан Янев по разнообразни политики ", сподели Бойко Борисов.

Той даже позволи и вид част от актуалните служебни министри да останат в бъдещо държавно управление, в случай че " Радев желае да взе участие и да носи отговорност ".

Резултатите от изборите би трябвало да накарат всички да се смирят, сподели Борисов, който в Стара Загора беше награден от Старозагорския митрополит Киприан с медал " Св. деятел Карп ". Орденът се връчи по решение на Епархийския съвет за съдействието му по построяването на храм " Св. прпч Игнатий Старозагорски ", който беше осветлен в събота.

Пред кореспонденти Борисов сподели, че в случай че се стигне до нови избори, резултатът ще е същият, тъй като нямало " партиите от кое място да вдигнат или къде да изгубят ".

" Тук грешката на всички е, че още веднъж стартират да приказват предизборно. А изборите са съревнование, което като свърши, партиите би трябвало да намерят метод да ръководят ", добави той.

" Защо е нужно да се играе на такива игри, ще им стане по-хубаво, в случай че е с техния мандат, в случай, че във всички гардове сме ги победили ли? Добре. Нали знаете вица какъв искаш да бъдеш – мама или тати ", сподели още Борисов във връзка опцията за кабинет с втория мандат (на " Продължаваме промяната) и след имитация, че това не е сериозен отговор, той продължи:

" Възраждане " ги почитам и по-лесно бих работил с тях "

" С огромно почитание се отнасяме към " Възраждане " и доста по-лесно би се работило с тях, тъй като са съществени хора. Но казусът там е идеологически, тъй като няма на какво са стъпим – те са за излизане от НАТО и от Европейски Съюз, или референдум за това, да не се влиза в еврозоната, да не подкрепя Украйна, само че да се договаря за съветски газ.

Това са почти неща, които са първите наши 6-7 точки ", уточни Борисов, който обаче не сподели и дума за това, че водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов се опита да изгоди публицисти от пресклуба на Българска телеграфна агенция.

Иначе водачът на ГЕРБ за следващ път разгласи, че главните цели на партията му съответстват с тези на Политическа партия и Демократична България, както и на Движение за права и свободи, и " ние точно там имаме благоприятни условия ".

" Български напредък " на Стефан Янев са се декларирали, само че ние математически без " Възраждане " не можем да създадем държавно управление, както и те (ПП – бел.ред.) не могат. Затова тези неутрални хора Плевнелиев, който ги е назначавал на работа, и Соломон Паси, с цел да може да се подпише един документ или една стратегия, или на почтена дума водачите да кажат " да, по тези политики първите седмици на Народното събрание ще използваме времето да го създадем ".

Това сме им предложили. Ние не сме им предложили коалиция, тъй като тя е невъзможна ", уточни Борисов като под " Плевнелиев ги е назначава " евентуално засяга това, че преди години Христо Иванов беше министър на правораздаването в длъжностен кабинет.

От обясненията му по този начин и не се разбра по какъв начин по този начин хем обединението с Политическа партия и Демократична България е невъзможна, хем вижда държавно управление с тяхната поддръжка, тъй като с цел да има кабинет би трябвало да има съгласие, без значение дали е единствено за съответни закони и дали участващите я назовават по този начин или не.

После даде и образец какво тъкмо е имал поради – по този начин както през годините Движение за права и свободи подкрепяли ГЕРБ по обособени политики, по този начин по такива политики да намерим единогласие и " да прекараме страната през зимата ".

По думите му той даже не можел да откри представители на ГЕРБ, които да идат на договаряния с досегашните ръководещи, " тъй като ги ненавиждат нашите техните и техните нашите ". Въпреки това съгласно него опция за държавно управление има, тъй като ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България имат общи цели като еврозоната и законите по проекта за възобновяване.

Според Борисов машините били " пипани ", само че няма да сезира прокуратурата

Борисов за следващ път сподели, че не има вяра на машинния избор и даже разгласи, че резултатът е манипулиран, а единствено няколко минути по-късно съобщи, че няма да сезира прокуратурата и не насочва обвинявания, само че желае " да ни опровергаят ".

" Машините са пипани 100%, софтуерът, аз се надявам през днешния ден ЦИК да ме опровергае и да позволи на компютърните експерти от всяка една партия да отидат и да видят какво става със софтуера, когато имаш кода ", сподели той.

" Само това не позволиха – кода, с цел да можем да проверим какъв брой е прецизен изборът ", добави той. Всъщност два дни преди изборите представители на всяка партия, която пожела, получиха достъп до изходния код на машините, с цел да го ревизират, като това стана в изцяло следена среда. Според указател на ЦИК от ГЕРБ са поискали техен представител да има достъп при тази процедура.

Сега Борисов разви тезата, че доказателство за " пипаните " машини било това, че 70 000 души са дали своят вот с " не поддържам никого ". " 70 хиляди души да отидат до урните и да натиснат копчето " не " за никого, познавайки българите, може да има 20 души такива, може 50 да са. Но 70 хиляди да отидат единствено да натискат копчето " не "... ", сподели Борисов.

След това на въпрос дали при такива съществени обвинявания, ГЕРБ ще сезира прокуратурата, той отговори: " Не, прокуратурата не ни е инструмент на политическите партии да ни сдобрява. Тя си има работа ".

На наново гледище, че не става дума за " помиряване ", а след това, единствено минути, откакто разгласи, че " машините са пипани 100% ", той сподели: " Не е обвиняване, дано да отворят, да забележим дали е по този начин, в случай че не, ще кажа " да, благодаря ". Какво обединяване е това? Аз не ги упреквам... (реплики от журналисти) Ами, да ни опровергаят ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР