Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предлага да се отложи със

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предлага да се отложи със
Коментари Харесай

Временна комисия за промени в Изборния кодекс предлагат от ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предлага да се отсрочи със седмица гласуването в пленарната зала на измененията в Изборния кодекс (ИК), съобщи Българска телеграфна агенция. Той насочи предлагането на брифинг в централата на ГЕРБ, чиято съществена тематика бяха нарушавания, съгласно партията, свързани с меморандума с " Gemcorp ".

Тази седмица признатите от правната комисия ремонти на второ четене, засягащи най-много връщането на хартиената бюлетина, доведоха до напрежение в Народното събрание и даже заплашиха кворума за петъчното пленарно съвещание.

Какъв е този под паника боязън, че някой може да ти вземе флашката, попита Борисов. Той прикани депутатите си да се свържат с " Продължаваме Промяната " и " Демократична България " и, в случай че те към момента не са внесли план за основаване на краткотрайна комисия, която да работи по измененията в ИК, да станат вероятно и съвносители.

Информирайте и Българска социалистическа партия, и Движение за права и свободи, нямаме предпочитание, нито мотив, да се бърза, да се вкарва в сряда този законопроект, сподели водачът на ГЕРБ. Ние би трябвало да създадем държавно управление, техническо или експертно, не можем да допуснем една седмица разлика да ни блокира, изясни той. И предложи - крачка обратно една седмица, да се изслушаме, да се възвърне разговорът. Без постоянно държавно управление през зимата нито едно постоянно решение не може да се вземе, акцентира Борисов. Този парламент може да работи единствено с отстъпки, уверен е той.

Бойко Борисов изясни, че не са водени диалози със Стефан Янев за поддръжка на трети мандат, в случай че той отиде при " Български напредък ". Първо би трябвало да се направи документ, към който да се обединят партиите и всяко решение на идващия кабинет да не се поддържа, в случай че не е в този проект, счита водачът на ГЕРБ. По думите му ГЕРБ, като виновна политическа мощ, работели по подобен документ.

Лидерът на ГЕРБ разгласи още, че меморандумът сред страната и компанията " Gemcorp " не е преустановен и упрекна кабинетът на Кирил Петков в операции. Депутатът от ГЕРБ-СДС Десислава Трифонова описа, че разполага с документи, които удостоверяват тези изказвания. От партията ще желаят основаването на краткотрайна парламентарна комисия по случая с " Gemcorp ".

Бившият енергиен министър Делян Добрев добави, че въпросният меморандум съставлява опасност за националната сигурност и по тази причина от ГЕРБ ще алармират ДАНС и Министерство на вътрешните работи. Нарушено е европейското законодателство в региона на публичните поръчки, тъй като тази компания е определена без никакви критерии и условия. Затова ще подадем сигнал и до основна дирекция " Конкуренция " на Европейския комисия, както и до Главна дирекция " Енергетика " на Европейската комисия, сподели още Добрев.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР