Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посрещна македонския премиер Зоран Заев

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посрещна македонския премиер Зоран Заев
Коментари Харесай

Борисов към Заев: Ако не намерим решение, поколения българи и македонци ще се мразят

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посрещна македонския министър председател Зоран Заев в партийната централа рано тази заран. Срещата посред им се излъчваше в обществените мрежи. На нея участваха и някогашният външен министър Екатерина Захариева, както и зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов и водачът на МГЕРБ Георг Георгиев.

Заев е у нас за среща с президента Румен Радев и министър-председателя Стефан Янев. Акцент във визитата е задълбочаването на двустранния разговор и вероятността за реализиране на действителен прогрес в процеса на европейска интеграция на Република Северна Македония.

„ Ще имате доста срещи през днешния ден. Аз съм уверен, изключително за Радев, че ще ви кажат, че без парламент, не може да се прави работа. Нищо няма да излезе от днешната ви среща. Знам какво ще ви кажат”, съобщи Борисов.

Той насочи предложение към Заев младежките организации на партиите да създадат взаимно събитие, с цел да не се ненавиждат в бъдеще.

„ Аз смятам, че в случай че не намерим решение, като две страни, две народи, два народа, генерации българи и македонци ще се ненавиждат. Ще създадем по този начин, че няма да ни трябват инфраструктурни планове, тъй като никой няма да може да премине по тях. А те са толкоз важни”, счита водачът на ГЕРБ.

Северномакедонският министър председател подаде кутия пури от Съединени американски щати на Борисов, а той се пошегува, че " тези пури единствено Радев ги прибира ", визирайки абсурда с президентския секретар Пламен Узунов.

Междувременно от пресцентъра на Българска социалистическа партия оповестиха, че в 10:00 часа, по искане на министър-председателя на Република Северна Македония Зоран Заев ще се състои среща сред него и ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в централата на партията на “Позитано” 20.
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/3116420465252669
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР