Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подписа предизборно споразумение за общо

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подписа предизборно споразумение за общо
Коментари Харесай

Подлост приижда на талази, Коста зяпа тъжен и засрамен

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подписа предизборно съглашение за общо присъединяване на локалните избори със Съюз на демократичните сили, стана ясно през вчерашния ден. Паметното събитие се случи в централата на ГЕРБ на среща, на която не бяха поканени медии. 
Премиерът Борисов предвижда " подли " избори в столицата, представен от БНР, БГНЕС и други медии. " Специално за София мисля, че ще бъдат доста подли тези избори и те ще бъдат подли не поради друго, а поради откритата процедура да се прилепват сътрудниците от Българска социалистическа партия към някой претендент, за който след това да приказват, в случай че е сполучлив, че техният претендент спечелил, в случай че е несполучлив, да бягат от него като демон от тамян. И споделят " ние единствено подкрепихме ". 
Ведро пък разяснява заварката водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов, като заключи: " Дясното ръководи по-добре и би трябвало да продължи да ръководи освен България, само че и общините ".
В предаването " 12+4 " той натърти, че това съглашение не е еднолично лидерско решение: " За мен дясното е по-добро от лявото. Не е въпрос на избор единствено от  наша страна. Като десни хора не трябва да позволяваме Българска социалистическа партия да пристигна още веднъж на власт ". Христов добави, че Съюз на демократичните сили няма да излъчат лична кандидатура за кмет на София. А дали ще поддържат Йорданка Фандъкова, ще стане ясно по-късно.
Кахърно обаче се изрече по този мотив Костадин Марков, член на Националния съвет на Съюз на демократичните сили. Той съобщи пред БНР, че не е сюрпризиран от случилото се, и подчертава, че обединението е по принцип съюз сред равностойни сътрудници, само че не е подобен казусът с рамковото съглашение сред Съюз на демократичните сили и ГЕРБ:
" Това, което чух от господин Христов, доста ме натъжи и малко ме е позор. Това, че публицист споделя на ръководителя на Съюз на демократичните сили, че е под шлифера на Бойко Борисов, и Христов не реагира. Срам ме е от това, че Съюз на демократичните сили си слага като единствена цел да не позволява Българска социалистическа партия до властта. Целта на всяка политическа партия е да ръководи или да взе участие в ръководството и да ползва своите хрумвания. Не можеш да кажеш, че задачата ти е единствено да не допуснеш еди-кой си до властта - от това ме позор. А тъжното е, че в това съглашение няма явен ангажимент за коалиция, регистрация на обща листа... Ако ще влизаме в листата на ГЕРБ, това е усвояване, а не коалиция. (...) Не считам, че Съюз на демократичните сили би трябвало да влиза по непознати листи. Ако има живи седесари и Румен оставя партията без регистрация, просто би трябвало да бъде изпъден начаса от Съюз на демократичните сили. Ние би трябвало да участваме равностойно в тази коалиция ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР