Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи сериозна критика за паническите

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи сериозна критика за паническите
Коментари Харесай

Борисов: Кацаров е лъжец и измамник, а Радев заплашва експерти

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов насочи сериозна рецензия за " паническите " дейности на здравния министър доктор Стойчо Кацаров. Той реагира остро на това, че въведените разпореждания на управляващите през днешния ден опонират на тези на Европейската комисия.

" Слушах го доста деликатно Кацаров и хаосът, в който ни сложи ", разгласи на брифинг в централата на партията Борисов, представен от novini.bg.

Основното терзание на ГЕРБ е, че министърът разрешава с документ след единствено първа сложена доза да се признава за влизане на затворени пространства за местата, планувани в заповедта от 19 октомври.

" Първа доза сложена, само че 14 дни ти си уязвим, те отново ще излъжат хората. Те подлъгват българите, че все едно нищо не става, единствено и единствено да минат президентските избори, разяснява Борисов.

Той предизвести, че с българския документ не може да се излезе отвън страната. (Борисов очевидно има предивд, че подобен документ ще бъде позволен за хората, дали позитивен резултат на антигенен тест, за което министър Кацаров даде пояснение, че това е единствено за България, бел. ред.)

Лидерът на ГЕРБ беше извънредно жарък в коментара си, като още веднъж напомни изявления на Кацаров за това, че Ковид не е толкоз рисков, че обстановката е под надзор, че имунизацията върви и други

" Абе измамник! Измамник! ", обърна се задочно Борисов към Кацаров.

" Имам информация, че Радев им е звънял по нощите да ги плаши ", разгласи още някогашният министър председател, разяснявайки, че специалисти не желаят да се подпишат под мненията на Министерство на здравеопазването.

" Какво пречеше на Кацаров да каже лятото - на 15 октомври вкарваме " зелен документ ". Ми като се изчерпва имунизацията на " Янсен " (Еднодозова, бел. ред.) какво ще вършим? ", настоя още Борисов.

По думите му и сегашните ограничения няма да понижат натиска към лечебните заведения.

" Винаги съм бил за зелен документ. Ходих да посрещам ваксини ", акцентира за себе си водачът на ГЕРБ.

Борисов се върна обратно във времето, когато неговото ръководство се е справяло с коронакризата.

" Палихте маски, а през днешния ден си закачил маска в министерството ", иронично сподели той.

Борисов направи и друго обвиняване - компанията на Кацаров одитира лабораториите.

" Той щял да внесе медикаменти, които не са сартифицирани, бе, човек ", продължи да се възмущава водачът на ГЕРБ.

" Толкова желаех да има държавно управление... те провокираха подобен безпорядък, че не виждам по какъв начин ще се реши. Всичко е подчинено единствено Радев да завоюва ", заключи още Борисов.

" Народът самичък си избра - хаосът и юмрукът. Аз 12 години върша каквото трябваше. Когато трябваше - отваряме, затваряме, по този начин беше и в света - в изискванията на чума, която не знае светът по какъв начин да контролира ", означи той.

" За една седмица биха двама министри - аз съм изрично срещу насилието. Това не е решение. Ако Красен Кралев го бяха били, то щеше да има репортажи по през целия ден, а в този момент Рашков доста грижливо крие за какво се бият министри.

Не ги бийте, а на 14 гласувайте. Насилието е неприятно нещо ", сподели още Борисов.

" Всички са застрашени да не приказват " - по този начин Борисов отговори на въпрос за какво не възвърне Щаба, в който бяха ген. Мутафчийски, проф. Балтов, проф. Кантарджиев, доцент Кунчев и други.

" Вече е късно да се направи каквото и да било. Сега няма какво да се направи. Дано народът, който е изплашен, да се имунизира ", добави някогашният министър председател.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР