Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че е съгласен парламентарната

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че е съгласен парламентарната
Коментари Харесай

Борисов замразява промените в ИК, иска седмица за ново обсъждане

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че е склонен парламентарната му група да се отдръпна от признатите промени в Изборния кодекс, които с гласуването на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия върнаха гласуването с хартиена бюлетина на изборите.
" Готови сме да сме съвносители за измененията в ИК, да се питат и Движение за права и свободи, и Българска социалистическа партия ", сподели той на брифинг в централата на партията. Съгласен е да се сътвори Временна комисия, каквато предложиха " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", само че желае срокът й да е една седмица, защото месец означавало " подготовка за нови избори ".
От думите му стана ясно, че измененията в ИК няма да се вкарват в сряда за гласоподаване на второ четене.
" Тласкат страната към безпорядък ", безапелационен е той. На фона на войната в Украйна рискуваме да останем без парламент, а той си работи прелестно, счита Борисов.
" С всеобща мъдрост и компромис - ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, " Български напредък ", " Възраждане ", ставаме пет. Щом не желаят заседателна зала, сядат парламентарните групи с айти експерти да отсеят подозренията във флашките, да се обезпечи видеонаблюдение ", разясни Бойко Борисов.
" Ние би трябвало да се смиряваме и да създадем държавно управление. Зимата не може да се изкара, няма по какъв начин да има държавно управление и с третия мандат - блага ми е страната, народът внезапно обедня ", са претекстовете му.
Борисов разяснява митинга в петък: " Не отстъпваме пред махленски напън, може да се стигне до революция ". Той отхвърли и приказките от вида " Мафията ".
ГЕРБ обаче не отстъпва пред хартията, защото гласоподавателите я желали.
" Повече никоя партия няма да позволи пред дома ми. 5-6 души мислят, че са мощ, нямат под 1% гласоподаватели - Бабикян, Мая, отхвърли ги народът ", сподели още водачът на ГЕРБ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР