Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ако симпатизантите на

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ако симпатизантите на
Коментари Харесай

Борисов за дерогацията: Факт е, че сме ограбени - едни са се напечелили

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че в случай че симпатизантите на партията му не бяха подкрепили Васил Терзиев, то в този момент ПП-ДБ нямаше да имат кмет на София, съобщи БНР.

" Във Варна ние направихме неточност. Те изгубиха изборите. Реално са четвърта политическа мощ. " - пресметна той, откакто следи военното обучение на полигона в Ново село.

Борисов беше безапелационен, че държавното управление го има поради геополитическата конюнктура.

" Ще го поддържаме до на следващия ден, когато ще се срещна с актива на партията и ще обсъдим плюсовете и минусите ", акцентира той.

Той съобщи, че задачата на партията е да се отстрани дерогацията за " Лукойл Нефтохим " и да спре ограбването на българите:
" Докато управлявахме ние, половината нефт е бил съветски, както е вярно, уралски, а в това време, когато се тупат в гърдите за своите антипутинови и всевъзможни други настроения, преработката на съветския нефт е стигнал до 100%. В разследване на политиката българите са ограбени, а някой отвън България се е възползвал. "

По думите му е парадоксално с 33-34 депутати да казваш, че ще падне държавното управление, в случай че се накърнят непознати ползи:
" Смешно е да падне държавното управление за това, че някой отвън България се е възползвал от тази дерогация. Ще поддържаме държавното управление до на следващия ден, когато се срещам с актива на партията. Ще притеглим всички плюсове и минуси. " - сподели още водачът на ГЕРБ, като повтори, че би трябвало да се спре ваденето на милиарди от джобовете на българина, с цел да се възползва някой от чужбина.

" Още преди година и половина упованията ми бяха да се спре обирането на българите от нафтата и бензина. През цялото това време ни се обясняваше по какъв начин това са политически закачки. А цените на горивата стигаха до 4 лв. при дерогация на най-евтиния нефт...Факт е, че сме ограбени, факт е, че едни са се напечелили ", продължи Борисов, отправяйки отпратка към казаното от премиера Николай Денков по-рано през днешния ден, а точно, че няма индикации някой от България да е съдействал за заобикалянето на петролните глобите, наложени на Русия.

" Приемам, имам вяра на Денков, че никой в България не се е възползвал, само че се опитваме това плячкосване на българите да престане ", добави още той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР