Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов може да оглави групата на

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов може да оглави групата на
Коментари Харесай

Ако Деси си тръгне от НС: Бойко Борисов става шеф на ГЕРБ и в парламента?

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов може да оглави групата на ГЕРБ в Народното събрание, в случай че Десислава Атанасова се откаже от поста и поеме към Конституционния съд, дочу Lupa.bg от депутати. Вече интензивно върви слухът, че примата на партията ще бъде един от претендентите от парламентарната квота.

Гербери настояват, че Деси Атанасова в действителност е изтощена от парламентарните борби, в които постоянно е на първа линия и избира да се отдръпна от дейната политика, за да  да се захване като правист с по-спокойните, само че задоволително виновни висши правосъдни проблеми.

Постът на водач на ПГ на ГЕРБ обаче се оголва и на горещия стол би трябвало да застане деятелен, способен и подготвен на борби нонстоп народен представител.

Въпреки че някои настояват, че сегашният парламентарен началник Росен Желязков може да бъде препоръчан за заместител на Атанасова, това надали ще се случи.

Казусът се отваря около идната през март ротация, при която вероятно ген. Атанас Атанасов ще смени Росен Желязков на първия пост в Народно събрание и по този начин топ герберът е свободен да поеме групата на герберите. Според осведомени обаче, сегашният парламентарен началник няма да се съгласи на сходна ротация, тъй като това е слизане надолу в парламентарната му кариера.

Самият ген. Атанасов, както се твърди, към този момент е контрактуван за мястото, откакто Кирил Петков и Христо Иванов с дали единодушие той да е титулярът, а не Никола Минчев, чието име от дълго време се спряга още веднъж за ръководител на Народно събрание. 

В същото време на всички е ясно, че Борисов няма предубеждения, което потвърди откакто от премиерски пост одобри да бъде редови народен представител. По същата логичност, водачът на ГЕРБ бил подготвен да управлява своите хора в Народното събрание като най-безспорната фигура в партията.

 

         

 

        
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР