Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов лично поема разговорите за коалиция

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов лично поема разговорите за коалиция
Коментари Харесай

Бойко Борисов лично започва преговори за коалиция със СДС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов персонално поема диалозите за коалиция със Съюз на демократичните сили за евроизборите. Това стана ясно от изказване на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов пред публицисти в Народното събрание, написа Флагман.бг.

„ Утре в 8 часа ще имаме работна среща със Съюза на демократичните сили. Премиерът Борисов и аз сме хората, които ще представляваме политическа партия ГЕРБ. Румен Христов и Владимир Кисьов са хората, които ще съставляват Съюз на демократичните сили. Срещата ще бъде направена в централата на политическа партия ГЕРБ “ , анонсира Цветан Цветанов.

Той напомни, че е пристигнало писмо от лидера на Европейската национална партия Жозеф Дол, който прикани за предизборно обединяване на българските обединения - членки на ЕНП. От ДСБ мигновено отхвърлиха опцията за коалиция с ГЕРБ. От Съюз на демократичните сили обаче очевидно са склонни на такава.

Формацията на Бойко Борисов е известна с това, че не се явява в обединения на избори. За сметка на това ГЕРБ нормално чака безрезервна поддръжка от други партии.

Днес Цветан Цветанов сподели още: „ Убеден съм, че с сходни срещи ще може фактически да консолидираме всички демократично мислещи български жители, които да поддържат мощната листа на партия, която може фактически да съставлява Европейската национална партия в Европейския парламент. “

След въпрос дали е реалистично да се стигне до коалиция със Съюз на демократичните сили, той отговори: „ Аз ви осведомявам за идна среща.  В момента имали сме диалози импровизирано. Те са били на първо място по телефони.  Утре ще имаме публична среща, на която ще очертаем и възможната переспектива – дали бихме могли или не бихме могли. Тук обаче желая да кажа, че от диалозите, които сме провели и това, което сме чули и от Румен Христов в обществените му изяви през последните няколко седмици, знам, че имат нескончаем интервал, в който са обсъждали с членове на ЕНП и с партии, които образуват избрани блокове, които под една или друга форма не са ясни какви са целите и какви ще бъдат задачите при спечелването на един евродепутат, който би могъл да ги съставлява в Европейския парламент – в кое политическо семейство ще бъде. Дали ще бъде в ЕНП или ще бъде някое друго.  Точно по тази причина Съюз на демократичните сили, доколкото знам и от обществените изяви на господин Румен Христов и от това, което излезе и от Съюз на демократичните сили, е, че в действителност има и заложен мандат, откакто близо пет месеца се водят тези диалози сред тези обединения и няма още решение, са упълномощили мандат да се проведат диалози както с ГЕРБ, по този начин също и с ДБГ, което значи, че фактически, откакто имат резултат тези диалози, ние ще имаме и следваща среща. И тогава, когато към този момент имаме нещо публично, ще бъдете осведомени навреме. “

В 11,30 ч. утре  ГЕРБ щели да имат работна среща и с парламентарната група на „ Воля “.  Веселин Марешки предходната седмица разгласи, че групировката му напуска парламента, само че след това изясни, че ще проведат разговори с ГЕРБ, преди да вземат дефинитивно решение.

Цветанов през днешния ден сподели, че „ Воля “ поискали да беседват за приходи и опазване на здравето. От ГЕРБ обаче щели да показват проектите си и в други сфери - обучение, стопанска система, капиталов климат, както и за други идни промени.

Цветан Цветанов през днешния ден бе запитан по отношение на развиване към жилищата му, които бяха шест. Той изясни, че към този момент останал с два.

От ГЕРБ анонсираха и законови оферти, с които желаят да наложат доста по-строги наказания, свързани с ограничения от обществени помощи на фамилии, чиито деца не вървят на учебно заведение или на предучилищна подготовка.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР