Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изтъкна, че когато президентът Румен

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изтъкна, че когато президентът Румен
Коментари Харесай

Борисов за Радев: Цялото БСП се изсипваше в неговото служебно правителство

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи, че когато президентът Румен Радев е правил служебни правителства в тях постоянно е имало доста ярки политически лица от Българска социалистическа партия.

Така Борисов отговори на вчерашното изказване на Радев, съгласно което зам.-шеф на партия не може да е длъжностен министър, казано по адрес на кандидатурата на Даниел Митов за външен министър.

" Аз помня ярките политически лица в кабинетите на Радев - Весела Лечева, Явор Гечев, Крум Зарков, Янаки Стоилов. Цялото Българска социалистическа партия се изсипваше в неговото служебно държавно управление. После правеше цели партии от служебното държавно управление ", съобщи Борисов, само че пропусна да означи, че изброените имена са съпротива на управлението на " Позитано " 20.

И добави, че " но въобще не ме интересува кой ще е външният минитър ".

Борисов изрази отчаяние от " Продължаваме промяната - Демократична България ". Той посочи, че Даниел Митов е от техните среди (факт, само че преди десетилетие).

" И когато пристигна в ГЕРБ, пристигна, с цел да може да бъде мост сред партиите ", сподели още той.

Борисов прикани да си остане сегашният външен министър Стефан Димитров. Защо? - 

" Да се знае, че Радев си носи отговорност. "

Вчера Борисов сподели, че майката на кмета на " Подуяне " Кристиян Христов, който по неговите думи е от " Продължаваме промяната ", е член на служебното държавно управление. Днес посочи, че става дума за районната министърка Виолета Коритарова.

" Майката на кмета на " Подуяне " е районен министър. Ако Дани Митов стане министър, била застрашена честността на изборите. Да си спомним за " но бала " с президента по изборите ", сподели още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ първо съобщи, че измененията в Конституицията са направени от Христо Иванов и Делян Пеевски. После въпреки всичко призна, че и неговата партията носи отговорност за тях.

" Не виждам по какъв начин повече ще поддържа нещо препоръчано от ПП-ДБ ", сподели Борисов.

Той съобщи, че техните оферти са единствено провали. Посочи, че имало неуспех в правосъдната промяна. Истината обаче е, че правосъдната промяна не е довършена, тъй като с изключение на измененията в Конституцията трябваше да се одобряват промени в Закона за правосъдната власт, както и да се избере нов Висш съдебен съвет и нов основен прокурор. И точно неразбирателството сред съдружните сътрудници по довършването на промяната докара до неуспех на ротацията.

Борисов посочи, че има и " неуспех в Конституцията ", като явно имаше поради измененията, касаещи служебното държавно управление. От " Продължаваме промяната - Демократична България " обаче към този момент обявиха, че тяхното предложение е било постоянният кабинет да се преназначава като длъжностен, само че това не е било подкрепено от ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" Кирил Петков е по-умен от мен ", сподели още Борисов.

Така той разяснява обстоятелството, че Георги Гвоздейков бе изключен от " Продължаваме промяната ", откакто остана длъжностен министър.

" И аз можеше като Кирил Петков. Излизам и споделям - Дани Митов да си подаде оставката... ", сподели още Борисов.


Делян Пеевски: Президентът е задължен да разпише указите
Съгласно Конституцията той е задължен да ги разпише, съобщи съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски пред асансьора на Партийния дом в отговор на въпрос за това, че президентът Радев към момента не е подписал указите за назначение на нов длъжностен министър на външните работи и на нов длъжностен министър на земеделието и храните.

" Нека държавните мъже да бъдат на висотата на доверието на хората и да спрат с тези игрички - " няма да подпиша за министрите ", другите – " ще махнем шефа на Народното събрание ". Няма да има министри, няма да има министър председател, няма да има началник на Народното събрание, на следващия ден може да няма и президент ", загатна Пеевски.

Той съобщи очевидното, че към този момент сме в предизборна акция.

" Нека всички да спрат и да се съобразят с Конституцията. Президентът да се съобрази с Конституцията, Министерският съвет да се съобрази с Конституцията и ние да се съобразяваме с Конституцията. Трябва да бъдем виновни към хората. Това е една игра, която ще я платят хората.

Убеден съм, че ще успее да резервира равна раздалеченост и ще има евроатлантическата устременост за България ", разяснява Пеевски за това дали препоръчаният за длъжностен министър на външните работи зам.-председател на ГЕРБ ще бъде партийно предопределение или ще успее да резервира равна раздалеченост.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР