Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов излиза със специално изявление за

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов излиза със специално изявление за
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Доказа се категорично, че по времето на ГЕРБ не е имало незаконно подслушване

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов излиза със особено изказване за СРС-тата.

В отчет на Бюрото за подслушване се приказва, че през 2020 година не е установено подслушване на политици, уточни Борисов.

Месеци наред бе размахвана лъжата, че е имало подслушване по времето на ГЕРБ. Вчера парламентарната комисия установи, че няма непозволено потребление на СРС, за което им благодарим, добави Борисов.

По тематиката с Украйна Борисов съобщи, че светът е в бойна подготвеност, летят натовски самолети, в Черно море има кораби, образуват се батальони, предислоцират се войски и всичко това става в нашия район.

Казват, че светът е в предвоенна конюнктура. В нашето въздушно пространство летят натовски самолети, в нашето Черно море плуват военни кораби, образуват се батальони и всичко това е в нашия район.

Приветстваме дипломатическите старания за отбягване на война, уточни Борисов. Народът е споделил, който не храни своя войска, един ден ще храни непозната.

В 7 точки предлагаме и ръководещата коалиция може да разчита да подкрепим в бюджета на второ четене с действителни средства тези точки, с цел да може неотложно България да увеличи своята боеготовност.

Надявам се и фрегати, и подводници, трите рода войски, парите за втората част от ескадрилата да ги забележим в бюджета, както и за бронираните машини и те ще получат нашата поддръжка. В противоположен случай, ще стане ясно, че КСНС е бил единствено, с цел да се отбие номерът, сподели Борисов.

Благодаря на американското посолство, което излезе и сподели, че поради коронавирус са нарушени доставките, не се съгласявам с това, че ГЕРБ е оставило дупки в бюджета, тъй като ние платихме изтребителите F-16 на 100%. Над 5 милиарда лева са вложени в армията, включително за покачване на заплати. Платихме Кугарите, Спартаните, Пантерите, показва Борисов.

Не одобрявам, че е имало дупки (в бюджета), а толкоз пари за защита са се дали. Увеличиха се заплатите и на служителите на реда и на правосъдната защита, на всичко, съобщи той.

Всяка година, това, което е предложила правосъдната власт, сме отпускали средства и за 13 и 14 заплата. Малкото НДК беше превърнато в прелестна постройка, където съдии и прокурори работят. Колко съдилища се построиха и в никакъв случай не сме делили никого, а сме осигурявали нужното финансиране, с цел да работят свободно хората, съобщи Борисов, запитан за финансирането на правосъдната власт.

Имаше проблеми с финансирането на Българска академия на науките по времето на Симеон Дянков, само че това го променихме и човек от Българска академия на науките присъстваше на съвещанията на Министерски съвет, напомни Борисов.

Запитан къде са изтекли 9-те милиарда, за които пита и Николай Василев, Борисов съобщи, че не може при 3 милиарда, заложени в бюджета за финансови разноски, да си откраднал 8 милиарда

Но тези хора, посредством и на вас, една неистина повторена 100 пъти, става истина. Затова във вашите среди се приказва за Гьобелсова агитация, сподели експремиерът.

Нито преди са изчезвали 8, нито в този момент са изчезнали 9 милиарда. Това са парите за обезщетения. А в този момент пък е цялостно и от съветници в Министерски съвет. Аз опразних Министерски съвет, те изпълниха всички стаи и като слязат долу, споделят: Това, което казахме, не е правилно, разяснява Борисов. Той имаше поради гафа на държавния представител Лена Бориславова, която разгласи, че на митинга на служителите на реда в събота се чакат провокации, а по-късно вътрешният министър Рашков я поправи, че не става дума за митинга в събота, а за митинга в сряда.

С сходни дейности не се укрепва страната. Те укрепиха ли я, направиха ли я по-добра. Сринаха всичко. Една година мина, и през днешния ден има 96 души умряли. Все сме първи в света по смъртност. А ние по два часа и половина ви отговаряхме с щаба. Как по този начин изчезна тази тематика? Всеки ден умират по два рейса българи, сподели Борисов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР