Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на ПГ на

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на ПГ на
Коментари Харесай

Борисов и Пеевски защитиха Асен Василев и Даниел Лорер за имотите на ул. Чаталджа

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски опазиха Асен Василев и Даниел Лорер по отношение на медийните изявления против тях за покупко-продажби с парцели в постройка на столичната ул. " Чаталджа ".

Според медийните изявления сдружение " СТВ Консултинг ", принадлежало в миналото на Асен Василев, е с блокирани сметки поради иск на американски жител за 5 млн. лева Три месеца преди този момент то продава парцелите си за над 3 млн. лева и по този начин американецът остава ощетен, в случай че искът му бъде задоволен. Междувременно Даниел Лорер купува от " СТВ Констултинг " парцел за малко над 300 хиляди лв., а година по-късно го продава за 1.8 млн. лв..

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява, че е сложил въпроса пред съпредседателите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев, както и пред Даниел Лорер. Те го уверили, че няма осъществени нарушавания.

" Направих нужното да попитам и Кирил Петков, и Атанас Атанасов, и Асен Василев, и Даниел Лорер и те ме увериха, че безусловно нищо няма, което да ме тормози. Аз съм задължен да им имам вяра - 9 месеца изкарахме дружно - това си е сериозна връзка. Какво повече да направя, аз не съм проверяващ орган ", сподели Борисов.

Той разяснява, че е работа на сътрудниците му от " Продължаваме промяната " да преценяват дали Асен Василев би трябвало да се отдръпна от постовете, които заема.

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски дефинира изявленията за покупко-продажбите с парцели като офанзива против Асен Василев.

" Нищо не ме тормози. Виждам, че сега министър Василев е жертва на офанзива от съмнителни уеб сайтове на лица, които записваха посолства, благосъстоятелност на олигарси. Зад офанзивата стоят тези олигарси, които имат медии - той остана един ", съобщи Пеевски.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР