Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и бъдещият премиер Мария Габриел

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и бъдещият премиер Мария Габриел
Коментари Харесай

Борисов и Габриел на конгрес на ЕНП в Букурещ, делегатите са от 44 страни

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и бъдещият министър председател Мария Габриел са на двудневно посещаване в Букурещ, където се организира конгрес на Европейската национална партия. Делегатите са над 2000 и са от 44 страни. И в четвъртък не престават срещите на Борисов с сътрудници от европейската партия.

Основен акцент в конгреса е откриването на предизборната акция за вота през юни. Домакин на събитието е румънската Национално-либерална партия (НЛП), която е част от фамилията на ЕНП.

Гости на конгреса са ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола, държавни и държавни ръководители на 11 страни (Румъния, Финландия, Люксембург, Швеция, Кипър, Австрия, Ирландия, Гърция, Хърватия, Полша, Литва), 178 членове на Европейския парламент и 10 членове на Европейската комисия, които са част от политическото семейство на ЕНП. На събитието участват и български евродепутати, които принадлежат към групата на ЕНП. На събитието участват и европейски водачи отвън Европейски Съюз, членове на ЕНП, като президента на Република Молдова Мая Санду и президента на Швейцария Виола Амхерд. Сред участниците са и някогашният президент на Украйна Петро Порошенко и водача на опозицията в Беларус Светлана Тихановска. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР