Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е готов да състави редовно

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е готов да състави редовно
Коментари Харесай

Борисов вече вижда и БСП като естествен партньор за бъдещ кабинет - Булевард България

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е подготвен да сформира постоянно държавно управление след изборите с съвсем всички партии в сегашния парламент. Такива планове изрази той пред публицисти, като в листата с евентуални сътрудници включи Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

Борисов разгласи за " естествени сътрудници " на ГЕРБ " всички, които бяхме в сглобката плюс Българска социалистическа партия и ИТН ". Въпреки че неведнъж е изтъквал, че социалистическата партия е най-големият му съперник и Националният съвет на партията му даже има решение да не влиза в коалиция с нея, в този момент Борисов умаловажи този факт.

На въпрос по кое време Българска социалистическа партия е станала евентуален сътрудник за ГЕРБ, той отговори сбито: " Имаме решение, само че това е, което имаме сега в Народното събрание ".

Партийният водач удостовери, че е подготвен да търси поддръжка и от участниците в предходната формула за ръководство. Попитан дали съгласно него с изключение на ПП-ДБ тя е включвала и Движение за права и свободи Борисов беше безапелационен:

" Беше, несъмнено, по какъв начин да не е било. [ДПС] беше в цялостната „ сглобка “ - конституционна промяна, правосъдна промяна, помощта за Украйна. Вие забравихте ли, че аз, Петков и Пеевски водихме диалозите със Зеленски за въоръжението ".

Председателят на ГЕРБ обаче побърза да отклони диалога към Движение за права и свободи, като съобщи, че първо би трябвало да стане ясно дали двете крила въобще ще могат да се записват в ЦИК.

" Да оставим ДПС-тата, по какъв начин ще се записват, какви резултати ще реализирана. Но тези 20-21 депутати от едните или от другите, в случай че се записват, едва ли ще са решаващи ", сподели той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР