Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде пресконференция заради газовата криза.

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде пресконференция заради газовата криза.
Коментари Харесай

Борисов: Вътрешният министър трябва да разследва бездействието на предишния кабинет

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде конференция поради газовата рецесия. Той прикани служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев да проверява " бездействието " на предходния кабинет, оповестява Българска национална телевизия.

Според Борисов някогашните ръководещи не са подхванали ограничения за гарантиране на газовите доставки, откакто е станало ясно, че войната в Украйна ще провокира рецесия.

Борисов изрече отвращение от кабинета " Петков ", че е оставил на служебния кабинет да позволява газовата рецесия и съзря в това закононарушение против страната.

" В политиката е като футбола, има можещи и не можещи - те ни докараха дотук. " Газпром " печели два пъти, тъй като през медиаторите ние получаваме отново съветска газ, а комисионерите регистрират част от комерсиалната разлика назад в " Газпром ". От " Продължаваме промяната " са подлъгали американските компании, тъй като не са резервирали слотове за полутечен газ за 7 танкера. Къде им е решението на Министерски съвет за слотовете - това са сформира на закононарушение. ", сподели Борисов.

По думите му някогашните ръководещи са довели страната до безпорядък и съсипия с цената на газа. Той разкритикува Асен Василев от " Продължаваме промяната " за промяната в позицията му от изрично " срещу " съветски газ към " за " съветски газ, в случай че цената е преференциална.

Лидерът на ГЕРБ попита " Демократична България " за какво във вчерашната си декларация срещу съветския газ, не се афишират и против " Лукойл ".

От партията оферират партиите да приготвят законопроект за 100% диверсификация на газовите доставки, който да е първият на новия парламент.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР