Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше разпитан вчер като свидетел

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше разпитан вчер като свидетел
Коментари Харесай

Разпитаха Борисов за Барселонагейт и по обвинения в корупция

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше разпитан вчер като очевидец в Софийска градска прокуратура и във Върховната касационна прокуратура, съобщи юристът му Менко Менков след края на разпита. 
На ул. " Черковна " 90 той даде показания по тематиката с къща за над 4 млн. евро в Испания, населявана от българката Борислава Йовчева и сина й. Делото " Барселонагейт " бе формирано след изявления, съгласно които дамата е близка на Борисов, а той бил татко на детето й. Борисов неведнъж е отричал и двете. Къщата е благосъстоятелност на шеф в петролна компания, а по следствието се ревизират пари, които бащата на Йовчева получавал от офшорки.
Борисов беше разпитан и в Съдебната палата по инспекция, водена от Върховната касационна прокуратура. Тя е по сигнал от гражданското съдружие " Боец ". В него имало Утвърдения за корупция и корист с властФ, обясниха от държавното обвиняване без детайлности. Лидерът на придвижването Георги Георгиев изясни, че сигналът съдържа свидетелски показания от предприемач. Той твърдял, че персонално е предал рушвет на Бойко Борисов в тоалетна, с цел да му бъде възобновен Данък добавена стойност в размер на милиони. Ставката, признава търговецът, била законно възбранена поради подправени фактури. 
След разпитите Борисов отхвърли мнения.
Над 200 симпатизанти на ГЕРБ се бяха събрали пред прокуратурите, с цел да поддържат водача на партията. Към тях се причислиха и депутати от ГЕРБ, които напуснаха Народно събрание и бойкотираха съвещанието му за няколко часа.
Отивайте в Народното събрание да вършите работа, подреди Борисов на  депутатите си. 
Отсъстието на гербаджиите провокира насмешливи реприки от страна на депутатите от " Българска социалистическа партия за България ". " Парламентът не работи, тъй като цялата парламентарна група на ГЕРБ напуснаха и са пред следствието да бранят вожда. Чудим се за какво ПП-ДБ са тук, а не паралелно до съдружните си сътрудници в отбрана на Бойко? Може би, тъй като го арестуваха преди няколко месеца и в този момент е някак си неловко да викат екзалтирано: " Бойкоооо, Бойкоооооо ", разяснява във Facebook социалистът Иван Ченчев.
Хубаво е съдружните сътрудници да си помагате в тежки моменти, иронизира ПП-ДБ съпартиецът му Борислав Гуцанов и ги прикани да отидат при новия си съдружен сътрудник пред следствието.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР