Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе разпитан в Окръжната прокуратура

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе разпитан в Окръжната прокуратура
Коментари Харесай

Борисов: Разпитът ми е за отвличане на вниманието, докато кабинетът тегли нов дълг и прави големи сделки

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе разпитан в Окръжната прокуратура на ул. " Съборна ". След по-малко от 45 минути той излезе от постройката и разгласи пред медиите, че обстановката се употребява за похищение на вниманието, до момента в който се тегли нов дълг и държавното управление прави огромни покупко-продажби.

Днес държавното управление съобщи още половин милиард. И до момента в който вие се тълпите тук - милиард и половина за по-малко от 30 дни. В същото време беше подписан меморандум за милиарди с неразбираеми компании, в Гранитната зала на Министерския съвет, в наличието на Кирил Петков ", съобщи Борисов.

На въпрос защо са тези пари, той на собствен ред попита: " Вие ли ме питате защо са тези пари? ".

По думите му новите задължения ще са с три пъти по-високи лихви.

" Тези лихви ще надминат един милиард за година. Така че, до момента в който вие изпълнявате заръката на деня - в петък в Министерски съвет, в Гранитна зала, в наличието на Кирил Петков, се подписа договорка за милиарди. Оправданието на Асен Василев през вчерашния ден беше, че той не трявало да ревизира, тъй като имало човек от американското посолство. А службите къде са? Те не ревизират ли? ", попита той.

Той отговори и на казаното от Асен Василев в тв изявление през вчерашния ден - че притежателят а " Инса ойл " Георги Самуилов (по чийто сигнал вицепремиерът е разследван - б.р.) по-рано му се е оплакал от напън от страна на Бойко Борисов и на Делян Пеевски.

" Никога... Г-н Самуилов, в случай че знае нещо, да го каже! ", съобщи очевидно подразнен някогашният министър председател.

Бившият министър председател даде показания по формираното досъдебно произвеждане, за което беше арестуван от Министерство на вътрешните работи.

" След сходни разпити се подписва декларация за неразпространение на това, за което се е говорило ", акцентира Борисов.

Освен него, през днешния ден показания се чака да дадат някогашният финансов министър Владислав Горанов и пиарът Севделина Арнаудова по следствието, поради което преди десетина дни прекараха 24 часа в ареста. Те дават наново показания по сигнал за изнудване от Васил Божков, откакто прокуратурата реши, че дейностите на Министерство на вътрешните работи по следствието са опорочени, тъй като е трябвало да са осъществени от следовател и по тази причина част от тях ще бъдат повторени. Това постанова повторния разпит на всички лица, чиито показания могат да допринесат за изясняване на събитията по случая.

На конференция предходната седмица укриващият се в Дубай предприемач изясни, че в продължение на години е бил принуждаван да заплаща милиони, с цел да върни бизнеса му.

" 20 % от облагата получаваше Влади Горанов. Тези суми са били милиони. Сумите през Севда са били по-малки...Всичко ставаше по разпореждане на Бойко Борисов ", сподели Божков

Експремиерът отхвърли обвиняванията.

" Никога, по никакъв метод, лев, евро, $, стотинка, в случай че някой би трябвало да ми е носил, е Горанов. Ако ми е донесъл, аз се кълна във внуците си, ще вървя, ще го кажа в понеделник същото, това го споделих и декември месец, когато беше първата акция да ни маскарят ", съобщи Борисов.

Две години и два месеца след изказвания на Божков, че е бил изнудван от Борисов, Горанов и Арнаудова, прокуратурата реши да направи опит да го разпита посредством видеоконферентна връзка. Разпитът обаче ще може да се осъществя единствено, в случай че управляващите в Обединените арабски емирства разрешат.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР