Лидерът на френската крайна десница Марин Льо Пен посрещна други

...
Лидерът на френската крайна десница Марин Льо Пен посрещна други
Коментари Харесай

Марин Льо Пен събра популисти от Европа за Първи май

Лидерът на френската последна десница Марин Льо Пен посрещна други антиимигрантски популистки водачи от цяла Европа на първомайска среща, целяща да подтиква техните акции за изборите за Европейски парламент следващата година, съобщи Асошиейтед прес.

Популисткият водач Харалд Вилимски от австрийската Партия на свободата и видният чешки нацоналист Томио Накамура пристигнаха в южния френски град Ница в общо изпитание за рекламиране на триумфите, реализирани в последно време от крайнодесните партии в разнообразни елементи на континента, и с цел да подлагат на критика общия си зложелател – Европейския съюз, означи АП.

Лидерът на италианската националистка Лига Матео Салвини, който се пробва да сформира съдружно държавно управление, отклони поканата, само че изпрати видеопослание за поддръжка. Герт Вилдерс от холандската Партия на свободата също не се появи.

В тирада пред стотици поддръжници Марин Льо Пен, водач на френския Национален фронт, очерта визия за “друга Европа”, като предизвести, че Европейски Съюз има “катастрофални последствия за нашите страни”.

Речи произнесоха и други видни фигури от европейската последна десница. Всички те са членове на Движението за Европа на нациите и свободите, което се надява да реализира триумфи на изборите за Екологичен потенциал през 2019 година Льо Пен съобщи, че се надява да завоюва задоволителен законодателен подтик, с цел да “промени фундаментално” Европейски Съюз от вътрешната страна.

Тя употребява Ница, с цел да да илюстрира антимигрантската си позиция, като съобщи, че градът е “пострадал от доста мощен миграционен напън, който е трансформирал лицето му”.

Националният фронт е с разтърсени позиции след провалянето на президентските избори предходната година, извоювани от президента Еманюел Макрон. Льо Пен се пробва да очисти партията от расистката стигма, в същото време запазвайки главната теза за затворени граници, отбелязва организацията. Преди идването си в Ница тя постави венец пред паметника на Жана Д’Арк в Кан.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР