Лидерът на фракцията на партията Слуга на народа Давид Арахамия,

...
Лидерът на фракцията на партията Слуга на народа Давид Арахамия,
Коментари Харесай

Украйна и Русия ще подновят преговорите в понеделник

Лидерът на фракцията на партията " Слуга на народа " Давид Арахамия, който е подложен отпред на делегацията на Украйна в договарянията с Русия, заяви, че диалозите сред двете страни ще бъдат възобновени в понеделник.

Той разгласи новината във Фейсбук, само че не разкри повече елементи. Това ще бъде трети тур на договарянията, откакто в четвъртък делегациите се схванаха да отворят филантропични коридори, с цел да могат цивилни жители да се изтеглят от военните зони. Изпълнението на това съглашение обаче се забави.

Досега двете делегации не съумяха да реализират необикновен резултат чрез мирните договаряния, като след първата им среща Киев дефинира настояванията на Москва като " неприемливи " и съобщи, че бомбардирането на украинските градове би трябвало да бъде прекъснато, преди да се реализира напредък.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски е организира диалог с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, като двамата разискаха положените наказания над Русия, както и военната, филантропичната и икономическа поддръжка, която Украйна получава. От Белия дом оповестиха, че е била наранена и тематиката за договарянията сред двете воюващи страни, само че не показаха повече детайлности.

Зеленски съобщи, че е бил в контакт и с създателя и изпълнителен шеф на SpaceX Елън Мъск, като разгласи, че Украйна ще получи още терминали за сателитната услуга за свръхбърз интернет на компанията - Starlink. Това ще се случи през идната седмица. 

В последния си отчет Генералният щаб на военните сили на Украйна заяви, че Русия продължава офанзивите над Киев, до момента в който напредва и с нападенията на Харков и Миколаев. Щабът показва още, че самолети от беларуски летища са взели участие в офанзиви над военни и цивилни здания в Киев и Житомир.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР