Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк, заедно с колегата си

...
Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк, заедно с колегата си
Коментари Харесай

Илхан Кючюк повежда демонстрация в центъра на Виена срещу ветото за Шенген

Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк, дружно с сътрудника си Влад Ботош (член на Екологичен потенциал от Румъния) и Хелмут Брандщетер от австрийската демократична партия NEOS, излизат на проява в понеделник пред Министерството на вътрешните работи във Виена против ветото, наложено от австрийското държавно управление на България и Румъния за участие в Шенген.

„ Отказът за приемане на България и Румъния в Шенгенското пространство провокира отчаяние и незадоволеност измежду жителите, които с право се стремят към същите права като другите страни от Европейски Съюз. Демонстрацията цели да покаже желанието ни, както и желанието на жителите на нашите страни, за цялостна интеграция, единение и унищожаване на дискриминационните бариери, които имаме вяра, ще срещнат схващане и в не дребна част от австрийското общество. Тук не става въпрос единствено за Шенгенското пространство, а за признаването, уважението и спазването на правилата на тъждество и взаимност в Европейския съюз. Това е групов глас, изискващ правдивост. “, безапелационен е Кючюк.

По-рано през днешния ден, във фейсбук пост, евродепутатът прикани всички жители, които усещат това несъгласие като незаслужено отнасяне и спънка към цялостното европейско обединяване, да се причислят към демонстрацията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР