Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк призовава за общоевропейска защита

...
Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк призовава за общоевропейска защита
Коментари Харесай

Илхан Кючюк пита ЕС как ще защити Христо Грозев от Русия

Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк приканва за общоевропейска отбрана на

В писмен въпрос до висшия представител на Европейски Съюз Жозеп Борел евродепутатът от Движение за права и свободи акцентира, че от началото на войната в Украйна в цел на Кремъл, с изключение на цивилното украинско население, се трансформират и почтени европейски жители.

Посочва се, че с изключение на с следствието на отравянето на опозиционера Алексей Навални, Грозев е и най-известният български публицист в Украйна, който е потвърдил с работата си, че може да разкрива коварствата на съветските спецслужби.

Според Кючюк новината за издирването на журналиста, притежател на премията за проверяваща публицистика " The European Press Prize " слага редица въпроси, които директно и индиректно засягат сигурността на европейските жители.
 Министерство на външните работи привика Елеонора Митрофанова поради случая Христо Грозев
Министерство на външните работи привика Елеонора Митрофанова поради случая Христо Грозев

Тя би трябвало да се яви във външното министерство в първия работен ден след празниците

Евродепутатът пита д али ще осъди ВП/ЗП изрично оповестената от Русия мярка против Христо Грозев и ще изиска ли нейното унищожаване незабавно.

Как Европейски Съюз счита да обезпечи на Грозев и на други самостоятелни публицисти, търсени от Руската федерация, нужната отбрана, пита още той.

Кючюк упорства за отговор и за това по какъв начин ВП/ЗП счита да подсигурява, че сходно нарушаване на човешките права и свободи по отношение на други европейски жители ще бъде предотвратено в бъдеще.

Междувременно той инициира събиране на подписи в Екологичен потенциал и стартира междупартийна самодейност в поддръжка на проверяващия публицист.

Припомняме, че, откакто той бе приет за непознат сътрудник.

Това породи остра реакция у нас. Представители на Продължаваме промяната, Демократична България и ГЕРБ се застъпиха за журналиста и. Най-крайна в своите апели бе групировката " Ние Идваме ", която
 Стефан Тафров разчете в тази ситуация с Христо Грозев опит за заплашване на България
Стефан Тафров разчете в тази ситуация с Христо Грозев опит за заплашване на България

Руските секрети служби имали навика да се саморазправят с " неуместни хора " и в натовски държави
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР