Лидерът на Европейската народна партия (ЕНП), най-голямата политическа група в

...
Лидерът на Европейската народна партия (ЕНП), най-голямата политическа група в
Коментари Харесай

Вебер: Европа да се готви за война без помощ от САЩ

Лидерът на Европейската национална партия (ЕНП), най-голямата политическа група в Европейския парламент, Манфред Вебер прикани европейците да се готвят за война, без поддръжката на Съединени американски щати, и да изградят свои лични нуклеарни качества. Това е декларирал Вебер в интрвю за европейската редакция на Politico, цитира Днес.бг.

Поради вероятното завръщане на Доналд Тръмп в Белия дом, Вебер разказа Тръмп и съветския президент Владимир Путин като двамата души, " които сложиха рамката " за 2024 година, напомня Фокус. " Искаме НАТО, само че също по този начин би трябвало да сме задоволително мощни, с цел да можем да се защитим без него или по времето на Тръмп “, е декларирал Вебер. Доналд Тръмп заплаши, че в случай че се върне в Белия Бом, Съединени американски щати ще излезе от НАТО и няма да помогне на Европа, в случай че бъде нападната.

По-рано този месец, началникът на Генералния щаб на Сухопътните войски на Въоръжените сили на Обединеното кралство Патрик Сандърс прикани за обща готовност във Англия, а други западни военни водачи и висши чиновници на защитата предизвестиха за риска от огромна война сред Москва и НАТО.

Миналата седмица министърът на защитата на Германия Борис Писториус съобщи, че съветска офанзива против военния съюз НАТО е " допустима " след " пет до осем години ". Нидерландският адмирал Роб Бауер, върховен чиновник на НАТО, по-рано съобщи, че военният блок е изправен пред  " най-опасния свят от десетилетия "   и прикани за " военна промяна на НАТО ".
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР