Лидерът на Движение 21 Татяна Дончева е новият адвокат на

...
Лидерът на Движение 21 Татяна Дончева е новият адвокат на
Коментари Харесай

Татяна Дончева адвокат на Евгения Банева в спецсъда

Лидерът на Движение 21 Татяна Дончева е новият юрист на Евгения Банева, обвинена за пране на пари. Тя е в ареста дружно със брачна половинка си Николай Банев от 6 декември, през днешния ден профилираният съд гледа настояването й да излезе на независимост. 
 Евгения Банева може да се кандидатира за евродепутат, само че това не подсигурява излизане от ареста  Евгения Банева се кандидатира за евродепутат
Баневи са с обвиняване за присъединяване в организирана незаконна група за данъчни и длъжностни закононарушения и пране на пари. 

Банев към този момент изиска да излезе на независимост, само че и първоинстанционният углавен съд, и апелативният спецсъд го оставиха зад решетките. 

Инициативен комитет ще издигне Евгения Банева за евродепутат. Преди старта на делото тя разяснява, че изискванията в килията й са “потресаващи ”, и съгласно нея ще бъде забавно, в случай че ѝ разрешат да води акция за евродепутат от ареста. „ Може пък да се получи забавно, в случай че ми разрешат да си повеждам акцията от килията, с цел да може обществеността да види в какви условия обитават арестантите, презумирани като почтени до доказване на противното ”, съобщи Банева, представена от бТВ. 

Тя отхвърли да е търсила леговище в друга страна от килията, както и да е била в контакт с децата си. По думите ѝ килията ѝ няколко пъти е била подробно обискирана и в случай че е “имало нещо, което да бъде намерено, то е трябвало да бъде намерено ”, разяснява Банева във връзка информацията, че е имала телефон в килията и е желала да изпрати децата си в Русия. „ Абсолютно отхвърлям да съм била в връзка с моя брачен партньор ”, изясни Банева.

Според прокурор Мария Дойчева от спецобвинението обаче съдебно-компютърната експертиза е категоричен факт. „ Нейните известия с децата и с мъжа ѝ също са факт, диалозите с представителите на съветската страна също ”, разяснява Дойчева.

След смяна в Изборния кодекс Банева не може да излезе от ареста с мотив, че желае да води акция за евровота. Ако обаче Банева стартира такава процедура, „ прокуратурата няма да пречи тя да организира дейна акция и да търси поддръжка от възможни гласоподаватели ”, съобщи още прокурор Дойчева.  

Бизнесменът Николай Банев и брачната половинка му Евгения бяха арестувани в Ница в края на октомври предходната година след издадена от българските управляващи европейска заповед за арест по отношение на следствие на спецпрокуратурата за приватизацията на „ Полимери ” – Девня.

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР