Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обяви предложенията на Движението за

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обяви предложенията на Движението за
Коментари Харесай

Карадайъ обяви Кирил Петков за рецидивист

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ разгласи предложенията на Движението за промени в конституцията. В същото време насочи остри думи против Кирил Петков, като го назова рецидивиств нарушаването на главния държавен закон.

Като наличие – Висш съдебен съвет го разделяме на 2 – Съвет на всъдиите и Съвет на прокурорите. Като тези, които до момента са били във Висш съдебен съвет, да не влизат в тези препоръки, а точно - ръководителят на Върховен касационен съд, ръководителят на Върховен административен съд, основният прокурор и министърът на правораздаването “, посочи той. „ Нашият план е те да не влизат в тези висши препоръки. Съветите да са от 13 души, които да се избират от Народно събрание с 2/3 болшинство.

Предвиждаме ограничаването за двойното поданство да отпадне от конституцията. Искаме правото да бъде избиран българският жител, като неотменимо право, изясни Карадайъ. Реформите да ги преглеждаме не като промяна на персони, а като промени в правосъдната система.

Лидерът на Движение за права и свободи разяснява и пълномощията на основния прокурор. " Разглеждаме и преразглеждаме пълномощията на Главния прокурор. Надзора го прехвърляме на по-горните институции на прокуратурата, а не на основния прокурор. ", сподели още Карадайъ.

Той разяснява и основаването на краткотрайна комисия за промени в Конституцията.

В момента се прави една комисия за промени в Конституцията, без да има такива оферти. Политическите диалози се вършат по метода, по който ние го вършим. Седнали сме и си написали домашното. Ангажирали сме хора, които да ни създадат експертния разбор. Влезли сме в диалози с другите парламентарни групи. И тогава да пристъпваме към дейности. А какво ще прави тази комисия. Имаме непрекъсната комисия, тази новата какво ще прави?, запита риторично той за формираната през днешния ден краткотрайна комисия, управлявана от Христо Иванов.

Карадайъ изброи и кои специалисти са взели участие в групата, която да им спомага. " Бившият парламентарен Пламен Киров с неговия екип интензивно е взел участие и други някогашни конституционни съдии. Това са интензивно през днешния ден настоящи магистрати, тъй като те имат процедура от правосъдната система, адвокати от нашата партия ".

Карадайъ разяснява и премиера Кирил Петков. " Докато бях в Брюксел чух премиера. Той афишира кой е бил нарушител, кой е бил подкупен и споделя по какъв начин той приготвя доказателства, с цел да арестува разнообразни хора. Виждаме какво става – общините бедстват, лечебни заведения, учебни заведения не могат да си заплащат сметките “, сподели Карадайъ и даде за образец и няколко общини в Родопите, които са били в бедствено състояние, само че се е наложило да се оправят с частна помощ.

" Г-н премиера афишира, че ще им праща инспекции, а не подпомагане и помощ. Хората с частни средства направиха пътищата проходими, с цел да може да им се доставят медикаменти и помощ. В момента вместо да им се спомага, той афишира кой е бил нарушител. Нещо повече, той става рецидивист в нарушаването на Конституцията. По Конституция има разделяне на управляващите. Това не влиза в компетенциите на премиера. Опитва се да се държи с изказванията, които прави малко като монарх, като цар Киро ", сподели още той.

" България си има цар и Всевишният да му дава дълъг живот, това е Симеон Втори ", посочи Карадайъ.

" Заканата им за промени в КПКОНПИ нали чухме по какъв начин ги оповестиха - „ Реформи би трябвало да има и би трябвало да сложим наши хора “. Ще се разправят с кметовете на опозицията, разбираме Движение за права и свободи и ГЕРБ, тъй като те нямат свои кметове. Вместо да се оказва помощ на хората, разпра. Както ЦАР Киро разгласи, че ще върви пешком, НСО му разнася храната ", отсече водачът на Движение за права и свободи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР