Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обвини първо ГЕРБ, а след

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обвини първо ГЕРБ, а след
Коментари Харесай

Карадайъ: Първо ни репресира ГЕРБ, а след това - Рашков

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ упрекна първо ГЕРБ, а по-късно и идващия министър на вътрешните работи Бойко Рашков в репресии по отношение на политическата му мощ на трите парламентарни избори през тази година. Карадайъ направи изявлението си на обичайното поднасяне на венци и цветя в памет на жертвите на така наречен възродителен развой на Тюркян чешма край Могиляне. В събитието се включи съвсем цялото управление на партията.

" Днес отново има потребност от битка за права и свободи. Три пъти избори имаше тази година за Народно заседание, три пъти репресии по отношение на Движение за права и свободи. На първите от страна на ГЕРБ посредством държавната машина, на идващите от министъра Бойко Рашков посредством милиционерщината, комунистическата милиционерщина. И трите пъти Движението за права и свободи имаше константни изборни резултати – 10 %. Поздравления и бездънен реверанс! Никой не може да ни репресира. Моделът на ГЕРБ е модел на рушене на демокрацията и този модел би трябвало да завърши. Този модел е потъпкването на права и свободи и използването на държавния уред за партийни цели и той трябваше да завърши. И след април месец този модел завърши, само че какво се появи на сцената? Някой през днешния ден с дейностите си върна мемоари отпреди 37 години обратно ", разгласи Карадайъ.

Правата и свободите против тази милиционерщина в XXI век би трябвало да отстояваме, по тази причина през днешния ден ние повече от всеки път имаме потребност от мощно Движение за права и свободи. България има потребност от мощно Движение за права и свободи, с цел да не се отклоняваме от демократичния път. Да подсигуряваме държавността в нашата татковина България ", добави още водачът на партията.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР