Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и водената от него делегация

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и водената от него делегация
Коментари Харесай

Чудо: Делегация на ДПС на поклонение в Балканска къща Ахмед Доган

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и водената от него делегация на Движението, която през уикенда бе на посещаване в Турция, посетиха културния център Балканска къща в Ялова. Те хвърли в ступор даже част от гласоподавателите си, защото се оказа, че тя носи името на почетния ръководител на партията Ахмед Доган. Супер вест е отразена. Не излиза наяве за какво приживе е кръстена цяла къща със статут на " културен център " на името на Сокола. Припомняме, че сходни навици имаше по времето на соца, когато Тодор Живков и Цола Драгойчева откриваха паметниците си в Правец и Бяла Слатина.

Странен е и фактът по какъв начин от южната ни съседка са разрешили да бъде вдигнат самобитен " пантеон " в чест на Доган, в случай, че той беше в обтегнати връзки с Тайип Ердоган. Турският президент предпочиташе да поддържа връзка с съперниците на Движение за права и свободи у нас Касим Дал и Лютви Местан, до момента в който Сокола беше в недружелюбност.

От информацията излиза наяве, че " Културният център " е открит през 2013 година с концепцията да бъде връзка сред побратимените общини в Турция и България. В " балканската къща " се организират и курсове по български език. Очевидно от Движение за права и свободи имат увлечение към сходни мурафети. Председателят на партията в Търговище Хамди Илязов да вземем за пример подвигна джамия през 2016 година и я кръсти на свое име, макар че мюсюлманската религия не го разрешава.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР