Лидерът на Демократическата партия на Албания, Сали Бериша, нарече министър-председателя

...
Лидерът на Демократическата партия на Албания, Сали Бериша, нарече министър-председателя
Коментари Харесай

Албанският премиер сравни България с Путинова Русия

Лидерът на Демократическата партия на Албания, Сали Бериша, назова министър-председателя Еди Рама " безочлив и безпардонен " поради речта, която произнесе на Стратегическия конгрес в Блед, Словения, заяви " Албаниън пост ", представен от БГНЕС.

 

Бериша съобщи, че изявлението на министър-председателя Еди Рама е " срамно ".

 

Рама шокира с изявлението си всички участници, в това число и публицистите, напомня БГНЕС. Той съпостави България с Русия, само че не подмина и Хърватия, определяйки двете страни като агресори.

 

„ България елементарно би могла да нападна Северна Македония както Русия атакува Украйна, Хърватия елементарно ще нападна Сърбия, Сърбия – Косово, а Босна може да нападна сама себе си “. Това съобщи албанският министър председател, „ разсъждавайки “ какво би могло да се направи за по-бързо влизане в Европейски Съюз, както това се случва с Украйна в резултат на спора с Русия.

 

" Гледайки към спора в Украйна и ускорения ѝ път към Европейски Съюз, се запитвам: кой кого би трябвало да нападна в този панел, с цел да влезе по-бързо в Европейски Съюз, както Украйна? И си давам отговор: България би могла елементарно да нападна Северна Македония без подозрение, Хърватия би могла елементарно да нападна Сърбия, Сърбия – Косово, Босна може да нападна сама себе си без проблеми, Ние, Албания, можем да помолим гърците да ни атакуван и те ще го създадат на драго сърце, Черна гора може просто да се излежава на плажа. И по този начин към този момент ще сме подготвени да влезем дружно с Украйна “, добави той.

 

Бившият президент и министър председател на Албания Бериша написа в обществените мрежи следното: " В позицията на безочлив и безпардонен ястреб Еди Рама, с цел да изрази недоволството си от студеното отношение на Европейски Съюз към Албания, съобщи в Словения, че в случай че битката за участие на Украйна бъде взета за основа в Европейски Съюз, балканските страни са подготвени да се атакуван взаимно. Това е безочливо, срамно изказване ".

 

Бериша добави, че " украинците са подписали статута на претендент за участие на страната си в Европейски Съюз с кръвта, героизма, жертвите и изключителната битка и опозиция, мъченическата гибел на стотици хиляди свои синове и дъщери за свободата и суверенитета на страната си от варварския съветски агресор, само че и в отбрана на свободата и суверенитета на всички свободни нации в Европа ".

 

" Еди Рама сътвори в Албания първия и единствен в Европа режим на наркодържава, учреден на проведената престъпност, опиатите, корупцията на албанските управници, с което принуди албанците да изоставен Албания повече, в сравнение с украинците са напуснали от съветските бомбардировки селата и градовете на страната им ", заключи той и добави, че " за албанците е срамно, че ги съставлява Рама. "  

 

РАМА Е СЪРБИН  КОЛКОТО ВУЧИЧ

 

Неведнъж до момента министър председателят на Албания е подлагал на критика публична София поради отношението й към РСМакедония и македонския народ. Нещо, което може да изненада единствено тези, които още не са разбрали, че по политически убеждения и възгледи той е върл „ сърбин ” и като подобен гледа към себе си с „ очите ” на формален Белград.

 

Това сподели пред Агенция БГНЕС известният македонски журналист и публицист от албански генезис Ким Мехмети във връзка скандалното изявление на премиера на Албания Еди Рама в Блед, в което той съпостави отношението на България към РСМ с това на Русия към Украйна.

 

Ако не беше по този начин, той от дълго време щеше да е схванал, че казусът за районен съд Македония надвишава нейните неразбирателства с България: че и тя гради сегашното си върху основите на " сръбския " разум, т.е. на естествените „ врагове “ на македонците - албанци и българи и техните естествени " протежета и братя " - сърбите!

 

Тоест, в случай че днешният албански министър председател не беше омаян от любовта си към " братята " сърби, той от дълго време щеше да е схванал, че албанците нямат причина, а още по-малко полза да прекъсват вековните си другарски връзки с българите и то поради РСМ, до момента в който тези, които са болшинство тук, даже и през днешния ден укрепват своя етнически гръбнак посредством лозунгите " Смърт на шиптарите " и " Само мъртвият шиптар е добър шиптар! " "

 

Но по този начин или другояче би трябвало да се означи, че рецензиите на албанския министър председател към публична София надвишават персоналната му политическа слепота и разкриват истината, че значително в публична Тирана политическият часовник е спрял сега, когато Албания се ръководи от емисарите на Москва и Тито, съгласно които в тези региони има единствено един център с районно въздействие - Белград!

 

Да, отношението на премиера на Албания към българо-македонските неразбирателства, както и перверзната му " отбрана " на РСМ, единствено разкрива истината, че и през днешния ден Албания значително е превзета от тези, които не са се освободили от сръбските истини, тези, които също виждат ползите на своя албански народ през „ сръбски очи ”. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР