Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров се зарече да прати

...
Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров се зарече да прати
Коментари Харесай

Кадиров: Ако Вагнер излезе от Бахмут, ще влезе Ахмат

Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров се зарече да прати бойците от своя батальон " Ахмат " в Бахмут, в случай че ръководителят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин извърши заканата си и изтегли своите солдати оттова.

" Да, в случай че по-големият брат Пригожин и " Вагнер " си тръгнат, Генералният щаб ще загуби една опитна бойна единица, а на нейно място ще дойдат по-малкият брат Кадиров и " Ахмат ". Ако въпреки всичко сюжетът се развие по този метод, нашите бойци към този момент са подготвени да се изнесат и да окупират града. Това е въпрос на часове. Но ми се желае да превземем оставащите два километра от града не с цената на живота на бойците, а вследствие на взаимното съгласие, поддръжка, решителност на командването и бойците да изпълнят заповедта на висшия главнокомандващ на Русия Владимир Владимирович Путин ", написа той в Телеграм.

В обявата Кадиров показва, че чеченските елементи са се сражавали един до друг с " Вагнер " в най-трудните региони в Попасна, Северодонецк, Лисичанск и други обитаеми места в Донбас.

" Заедно те извършиха свещения си дълг към Родината без разлика на народност и религия. Интересите на страната и сигурността на страната би трябвало да са преди всичко. И когато специфичната военна интервенция завърши, бих желал всички ние, всеки войник, всеки пълководец, всеки съветски родолюбец, да бъдем спечелили. Заедно ", споделя марионетката на Кремъл, чиято войска досега се популяризира главно със смешни клипчета в Тик-Ток, снимани надалеч от линията на фронта.

В обявата си той удостоверява думите на Пригожин за това, че Министерството на защитата в Москва не обезпечава с задоволително техника воюващите.

 

Във видео притежателят на съветската частна военна компания (ЧВК) " Вагнер " Евгений Пригожин сподели, че силите му ще изоставен украинския град Бахмут на 10 май, съобщи Ройтерс.

" Обявявам от името на бойците на " Вагнер ", от името на нейното командване, че на 10 май 2023 година се постанова да предадем позициите в Бахмут на подразделенията на (руското) министерство на защитата и ще изтеглим остатъците от силите на ЧВК " Вагнер " в логистични лагери, с цел да " ближем раните си ". Ние щяхме да превземем град Бахмут преди 9 май. Когато видяха това, военните бюрократи стопираха доставките (на боеприпаси)... Следователно от 10 май 2023 година ще се изтеглим от Бахмут ", сподели Пригожин във видеообръщение, публикувано от пресслужбата му.

" Изтеглям " Вагнер " от Бахмут, заради липса на муниции поради което бойците ни са обречени на безсмислена крах ", добави той.

ЧВК " Вагнер " играе водеща роля в напъните на Русия да превземе Бахмут от предишното лято. Обсадата на града се трансформира в най-продължителната и кървава борба във войната в Украйна, отбелязва Ройтерс.

Пригожин се обръща във видеото си към военното управление на Руската федерация. Видеото, оповестено от пресслужбата на предприемача, е снимано на фона на десетки трупове на наемници от ЧВК " Вагнер ". Пригожин твърди, че това са бойни загуби на ЧВК единствено за един ден - 4 май.

Ръководителят на ЧВК " Вагнер ", обръщайки се към министъра на защитата на Руската федерация Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб на Руската федерация Валерий Герасимов, крещи нецензурни думи.

Ето какво споделя той:

" Това са момчетата от ЧВК Вагнер, които починаха през днешния ден. Все още свежа кръв. Сега ме слушайте, кучки, това са нечии татковци и нечии синове. А тези мръсници, които не дават патрони, ще си ядат карантията в пъкъла. Имаме 70% дефицит на амуниции. Шойгу, Герасимов, къде са амунициите? Погледни ги, кучко!

Седите си, твари такива, в скъпи клубове, децата ви се кефят на живот, вършат клипове в YouTube. Мислите, че сте господарите на този живот и че имате право да се разпореждате с живота им. Мислите, че като имате хранилища със снаряди, значи имате право на това. Има обикновени калкулации - в случай че дадеш нормата муниции, починалите са пет пъти по-малко. Те са доброволци тук и умират за вас, с цел да се угоявате във вашите кабинети от алено дърво. "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР