Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че докладът на Държавна

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че докладът на Държавна
Коментари Харесай

Нинова: Потвърдиха се съмненията ни, че вотът може да се манипулира с машините

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че отчетът на Държавна организация „ Национална сигурност “ /ДАНС/ е удостоверил подозренията им от над година, че посредством машините вотът може да бъде манипулиран . Пред публицисти тя посочи, че с сътрудниците й имали информация и подозрения, че резултатът от последните избори е бил повлиян тъкмо посредством устройствата. Тя напомни, че когато са предложили смесено гласоподаване , всички са им се нахвърлили, само че времето като най-хубав другар на политика е посочило, че подозренията им учредения.

От партията очаквали Централната изборна комисия да вземе решение по какъв начин да работи отсам, само че съгласно Нинова вариантите за отсрочване на вота или смяната на датата му били неприемливи. Тя прикани:

„ Искаме да заявим политическата си позиция – посредством машините може да се манипулира вотът. Да се вземат ограничения за прозрачени и почтен избор. “

В случай, че изказванията в отчета на ДАНС се потвърдят и заместник-министърът на електронното ръководство е снимал кодовете, той би трябвало да понесе наказателна и политическа отговорност .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР