Лидерът на БСП Корнелия Нинова съобщи, че военният министър Красимир

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова съобщи, че военният министър Красимир
Коментари Харесай

Корнелия Нинова прие срещи с Каракачанов и Симеонов, ако разговорите се водят публично


Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова заяви, че военният министър Красимир Каракачанов и вицепремиерът Валери Симеонов са потърсили среща с нея. Председателят на левицата е приела поканата и срещата с Каракачанов ще бъде на 8 май, само че Нинова е сложила изискване тя да е обществена.

Валери Симеонов е предложил среща на Корнелия Нинова за политики и съответни решения. Тя е приела и това предложение под изискване - диалогът да е обществен.

„ Бедността в България е проблем на народа, който и да ръководи. Този проблем би трябвало да се взема решение с поредност в политиката. Това се отнася и за демографската злополука, опазването на здравето и образованието. Тези проблеми изискват поредна политика и визия за години напред – по какъв начин тя да бъде реализирана ”. Това сподели пред Българска национална телевизия водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя изясни, че Българска социалистическа партия е опция на настоящето ръководство, което не чува политиките на опозицията. „ Внесохме 31 законопроекта, които костват общо 1,5 млрд.лв. и които щяха да трансформират доста животи- а точно помощ за възпитаници и млади фамилии да взимат заеми при по-ниски лихви, преизчисляване на пенсиите. Нямаше да се провали бюджетът с тези пари, тъй като държавното управление на Борисов изхарчи през предходната година същата сума, отвън бюджета, само че никой не знае защо ”, изясни Нинова и добави, че тази политика е била показана в Народното събрание. По отношение на предлагането на левицата да бъдат понижени заплатите на депутатите, Нинова изясни: "Това е въпрос на правдивост, взаимност и правда. По закони всички сме равни, само че политическият хайлайф, съгласно заплатите, сме малко по-равни. МРЗ пораства с 50 лв., междинната заплата със 100 лева, а депутатската с 550 лева ” Нинова подсигурява, че в случай че Българска социалистическа партия е на власт, това ще е първото нещо, което ще бъде направено- с нов устав в Народното събрание, със заслужено възнаграждение.

Корнелия Нинова изясни, че когато приказва за корупция, има поради ръководещите. „ Корупция се ражда там, където се разпределят публични поръчки, бюджети, средства, а това се случва при ръководещата партия или болшинство. Тя добави, че не има вяра, че новият антикорупционен орган се бори с корупцията. „ Няма как- тези, които ръководят, без значение от коя партия са, да избират тези, които ще ги ревизират, откакто им заплащат и заплатите ”, посочи тя.

Попитана, къде е казусът при свободата на словото, Корнелия Нинова беше безапелационна, че отговорността за него е обща - на политици, ръководещи, съпротива и на публицисти.

За изявлението на президента, че има поле за нови партии, тя съобщи, че не това я плаши, а по какъв начин се държат систематичните партии: „ Нова партия несъмнено ще се появи. Появиха се в Европа. Има упования. Притесняват ме систематичните партии, които не схващат казуса – че в случай че не се трансформират политиките и отношението към хората, се самоубиваме. Хората не ни харесват, отхвърлят ни и желаят нещо ново. Партиите са се запънали и не желаят да създадат смяната, тъй че хората да ги припознаят. Страховете ми са по-скоро към обичайните партии, които не желаят да се откажат от благини, привилегии, двойнствен стандарт на политика и задкулисие, от обещанието към хората преди изборите и действителната реализация по-късно. ” Нинова добави, че е Българска социалистическа партия е имала опция да ръководи дружно с ГЕРБ, тъй като е имала предложение при започване на това Народно заседание. „ Имахме избор- или влизаме в това ръководство и се възползваме от тези благини и забравяме за всичко, което сме дали обещание преди изборите, или оставаме съпротива и търсим опция. Защото това сме споделили на хората. Знаем, че ще е мъчно. Предпочитаме да променим политиката – не до изборите да сме с хората и по-късно сме за себе си и за властта ”, отсече ръководителят на Българска социалистическа партия.

Корнелия Нинова даде оценка и за ръководството на държавното управление на Борисов, като цитира изречение на премиера в изявление пред Нова тв: „ Помолен да каже едно нещо, за което съжалява за тази една година, вместо да каже, че съжалява, че сме небогати, или че онази жена с дете с физически увреждания напусна България, той сподели - скърбя, че не подписахме Истанбулската спогодба. Това споделя всичко. Не се съжалява за огромните пропуски и неточности, а съжалява, че не е въвел третия пол, друг от мъж и жена. Това е всичко за това ръководство ”. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР