Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова всички бивши социалисти, които

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова всички бивши социалисти, които
Коментари Харесай

Върнете се под крилото на БСП, зове Нинова бивши червени гласове

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани всички някогашни социалисти, които оповестиха, че ще вършат нов ляв план за обединяване като да се върнат в редиците на партията, възобновят участието си в нея, с цел да може дружно левите да търсят обединяване и мощ в ляво. На брифинг в централата на партията Нинова уточни, че Българска социалистическа партия в никакъв случай не е серпантина опитите и процесите да търси обединяване в ляво. Всеки опит за обединяване в ляво е значимо, само че е значимо и върху какво стъпва и да не съставлява упоритост, сподели Нинова.

" Нашето благосъстояние е това - разнообразни отзиви, придвижвания, само че дружно като партия, програмата и идеология ", аргументира Нинова за предлагането си.

По думите й за всички има задоволително място за изява в партията - женски придвижвания, платформи и обединявания. Поканени са обаче единствено тези, напуснали партията приятели, които са създали свои партии. Така Нинова затвори вратата пред тези, които бяха осъдени с изключване от партията в последните 1-2 години.

" Върнете се в Българска социалистическа партия ", прикани Нинова

Нинова уточни кои партии са поканени за новото ляво обединяване: АБВ на Румен Петков, " Изправи се, България " на Мая Манолова, " Движение21 " на Татяна Дончева, " Българска прогресивна линия " на Красимир Янков, " Нормална страна " на Георги Кадиев и МИР на Симеон Славчев.

Това са някогашни членове на Българска социалистическа партия, а Корнелия Нинова акцентира, в това число и с изреждане на години на овакантяване, че множеството от тях са напуснали по време на водача на Българска социалистическа партия Сергей Станишев и Михаил Миков.

" Важно това обединяване към какво ще се случва, какви хрумвания, характерност на модерното ново ляво се търси на един подобен форма. Засега хрумвания не сме чули - що е то ново ляво и по какъв начин ще се развива, сподели Нинова. За сметка на това чула ултиматуми и заклинания.

Още през 2016 година Българска социалистическа партия положили старания да върнат другарите си назад в партията, подсети Нинова.

Конгресът на Българска социалистическа партия остава февруари месец, както бе решение след разгромителните резултатите за партията на последните избори. До този миг на " Позитано " 20 са постъпили единствено 6 заявления с искане на нова дата през декември, а по неофициална информация, от медиите, в Българска социалистическа партия знаят за още 17. Те обаче не са публично импортирани на " Позитано ". Така конгрес декември месец не може да има, отсече Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия отхвърли да дава отговор на други въпроси, в това число и за самосезирането на прокуратурата във връзка машинното гласоподаване и думите на Георги Свиленски от парламентарната естрада, който упрекна Кирил Петков, че му е предложил кода на машините, т.е. загатнал е за договорка и опция изборният резултат да бъде манипулиран в интерес на една политическа мощ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР