Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложила на Иво Христов да

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложила на Иво Христов да
Коментари Харесай

Иво Христов: Получих предложение от Корнелия Нинова за евроизборите още през декември

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова предложила на Иво Христов да се кандидатира за евродепутат от листата на левицата още през декември предходната година, изясни самият Христов в предаването „ Тази сутрин” по bTV.

Иво Христов, който беше шеф на кабинета на президента Румен Радив, само че беше освободен, с цел да взе участие в евроизборите. Той е на четвърто място в листата на Българска социалистическа партия.
Румен Радев освободи Иво Христов като шеф на кабинета си Той остава ръководител на Стратегическия съвет към президента, показаха от „ Дондуков ” 2
При победа на листата на Българска социалистическа партия се основава нова обстановка и условия за предварителни избори и за излизане от безизходицата, разяснява Иво Христов. При победа на ГЕРБ ще следим по какъв начин властта се бетонира, защото тя разполага с целия нужен запас за задачата – тя владее цялата администрация, локалната власт, националната изпълнителна власт, има някакво въпреки и разтърсено болшинство в Народното събрание, владее службите, владее значително и медиите, владее правораздаването и въздейства на прокуратурата, добави той. При това състояние есента на локалните избори може към този момент и да не избираме, разяснява още Иво Христов.

По думите му Българска социалистическа партия е демократична партия, тъй като дава място на хора от гражданската квота, а съгласно Христов „ Борисов премита хамбара на десницата и подписва контракти с партии фантоми”.

„ Напоследък някогашни чиновници на службите, на силови групировки, шефове на охранителни компании дефинират кой е европеец и кой не е”, разяснява още Иво Христов.

Изказването на Борисов за това, че в листата на Българска социалистическа партия вижда подредени шпиони и сътрудници от Държавна сигурност, той дефинира като опит да възпламени седесарски рефлекси от предишното.

„ Не поддържам Истанбулската спогодба, тъй като е зле написан документ със зле написани термини. Създава условия за бизнес на неправителствени организации да завеждат каузи против страната и ще има загуба на пари”, изясни Иво Христов.

По думите му президентът Радев не е споменавал че ще прави партия, само че е декларирал, че ще поддържа смяна на статуквото. „ Има такова очакване и такива настроения, само че няма подготовка за образуване на такава партия”, уточни още той.

В целия свят има хора, които пишат речите на президента, изясни още Иво Христов и добави: „ не съм единствено аз, има доста съветници, последната редакция е на президента”.

Христов посочи, че е предизвестил президента за желанията си и остава ръководител на Стратегическия съвет.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР