Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска оставката на вицепремиера Валери

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска оставката на вицепремиера Валери
Коментари Харесай

Нинова поиска две оставки в кабинета и изслушване на Цацаров за приватизацията

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов и министъра на вътрешните работи Валентин Радев, оповестява " Фокус ". Тя аргументира желанието си с излъчения през вчерашния ден в НДК филм на депутата от левицата Елена Йончева " Граница ". В него бяха показани фрагменти на мигранти, които влизат в България със стълба, прескачайки така наречен възпрепятстващо оборудване. Цитира се и граничен служител на реда, изискал да остане неизвестен, който твърди, че трафикантите получават информация от гранична полиция.

Според Нинова филмът е потвърдил, че оградата на границата с Турция не е обвързвана единствено с националната сигурност на България, а и с корупционни схеми. По думите ѝ в този план са " изсипани 200 млн. лева от хората " и не се знае защо тъкмо са изхарчени.

Отчет на Цацаров и Караниколов за приватизацията

Лидерът на Българска социалистическа партия не посочи дали партията ще поддържа предлагането на ГЕРБ за промени в конституцията, с които да отпадне отминалостта за закононарушения, свързани с приватизацията. Според Нинова това е половинчато предложение и добави, че в него би трябвало да бъде добавена и всеобщата приватизация.

" Какво стана с боновите книжки, кои фондове купиха предприятия, получават ли хората дивиденти от тези книжки? Кой се облагодетелства от тях? Престъпленията на прехода би трябвало да бъдат осъдени. Искаме цялата истина на масата ", съобщи Нинова.

Именно по тематиката с приватизацията от Българска социалистическа партия желаеха чуване в Народното събрание на икономическия министър Емил Караниколов и основния прокурор Сотир Цацаров. Преди да заеме този пост Караниколов беше дълготраен началник на Агенцията по приватизация.

" Искаме да рапортува на Народното събрание какъв брой покупко-продажби са направени, за какви суми, с кого, при какви условия са подписани договорите, какъв надзор е сбъднат. Включително и въпросът за какво ГЕРБ анулираха такива текстове от Закона за приватизация и следприватизационен надзор, които направиха неосъществим този надзор ", добави Нинова.

Според нея договорката по приватизацията на " Булгартабак " не е проверявана нито веднъж, както и тази за едното енергоразпределително сдружение.

Вън мутрите на прехода от политическото управление на страната

Нинова сподели още, че огромна част от материалните благосъстояния на страните се преразпределиха посредством групировките ". Според нея България няма да скъса в никакъв случай с прехода, до момента в който отпред на политическото управление на страната стоят " членове на групировките ".

Веднага последва и искане министър председателят Бойко Борисов да уточни в Народното събрание поименно кой народен представител се занимава с наркотрафик и кой е купувал гласове от пандизчии, както съобщи преди няколко дни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР