Лидерът на БСП Корнелия Нинова подаде оставка на провеждащия се

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова подаде оставка на провеждащия се
Коментари Харесай

Корнелия Нинова подаде оставка


Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова подаде оставка на провеждащия се през днешния ден Национален съвет на Българска социалистическа партия. Пред Пленума на партията Нинова се разгласи за бърз Конгрес и пускане на процедура за директен избор на ръководител.

Въпреки, че ЦИК към момента не е оповестила окончателните данни от 100% преброени протоколи, към този момент е ясно, че левицата остана втора политическа мощ след ГЕРБ и евентуално ще вкара в европарламента петима депутати.

В словото си пред членовете на Националния съвет Нинова съобщи, че поема цялата отгово рност за загубата след евровота. „ Искам да стартира с признателност към вас, към листата, към народните представители, към общинските ръководители, към регионалните деятели, към всички, които гласоподаваха за Българска социалистическа партия в една доста сложна обстановка и доста оспорвана акция. Да, ние загубихме тези избори, само че би трябвало да си кажем и положителното, което постигнахме”, съобщи Нинова, представена от БГНЕС.

„ Факт е, че сме единствената партия, която покачва в безспорен брой гласовете, които я поддържат на Европейските избори- близо 30 хиляди. Факт е и че всички други партии, от най-голямата до най-малката- губят поддръжка в гласове по отношение на предходните Европейски избори. Факт е, че единствено ние усилваме евродепутатите си с един. Нека това ви служи за самочувствие и горделивост. Да, знаем, че властническа власт се смъква мъчно. Срещу нас беше изправена цялата държавна машина, медии, анализатори, платен избор, боязън и изкарване на администрацията под команда да гласоподава. Дори и при тази обстановка, нашият главен конкурент има към 500 хиляди гласа. Затова се обръщам към всички вас- да имате самочувствие, да не униваме и да продължаваме по същия метод и по същия път, с нови сили. Вярвам, че всичко, което направихме в последните 3 години, дава този резултат – възстановяване в безспорни стойности. Но е реалност и че ние загубихме тези избори”, акцентира Нинова.

“Смятам, че би трябвало всеки да носи отговорност за това в цялата партия, че би трябвало да се проведат конференции с справедлив разбор за аргументите и да се вземат съответните решения там, където организациите преценяват, че е належащо да се носи лична отговорност от управлението.

При демократичните партии, в правовите страни, в модерното общество, отговорността постоянно се носи от ръководителя. Затова аз поемам цялата отговорност за тази загуба. Подавам си оставката като ръководител на Българска социалистическа партия. Предлагам привикване на Конгрес в съкратени периоди – от 15 дни, който да установи по силата на Устава тази оставка , съобщи още Нинова.

Тя добави, че до тогава би трябвало да започва акция за номинации, приемане на правила и процедури за избор на ръководител по новия Устав, посредством директен избор.

„ Ако приемете това решение, ще ви предложим хронограма, по която да се състои, и това да бъде съчетано с разбора на резултатите на изборите, докладите на изборите, подготовка за локалните избори, номинации за ръководител и до края на юли да изберем новия ръководител подобен, какъвто партията реши. За да можем през август, септември, октомври- да се съсредоточим върху локалната акция и, дай Боже, да спечелим локалните избори, в което имам вяра. Благодаря ви още един път за всички старания. Бъдете със самочувствие, че сме мощ, че зад вас стоят хора, които ни имат вяра. Най-вече тях не би трябвало да предаваме. Да им дадем самочувствие, че сме на прав път и да им дадем сила за локалните избори”, приключи словото на Нинова.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР