Лидерът на БСП Корнелия Нинова опроверга твърденията на ГЕРБ по

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова опроверга твърденията на ГЕРБ по
Коментари Харесай

Нинова опроверга с документи твърденията на ГЕРБ за Техноимпекс

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова опроверга изказванията на ГЕРБ по казуса  " Техноимпекс ". 

Вчера прочетох заглавия – „ Пет дни до истината ”. Дайте да не чакаме петте дни и да си кажем истината през днешния ден. Какво настояват ГЕРБ за приватизацията на „ Техноимпекс ” и Корнелия Нинова? Цитирам: " Корнелия Нинова излъга, че договорката е проверявана няколко пъти. Във всички тези изявления приказват за престъпна приватизация, за далавери и не са подавани сигнали, не са осъществявани инспекции, не е осъществявано досъдебно произвеждане по отношение на приватизационната договорка на „ Техноимпекс ”. 



Нинова показа документ от 1998-ма органът е Министерство на вътрешните работи, Дирекция „ Национална полиция – Икономическа полиция ”. Документът е до мен, Корнелия Нинова, в качеството ми на изпълнителен шеф на „ Техноимпекс ”. В този документ написа: ”Във връзка с прокурорска кореспонденция №326/98 година, апелирам нареждането ви за даване на заверени служебни копия ”, и са изредени документи на „ Техноимпекс ”, салда, одиторски отчети и така нататък Т.е. 98-ма има прокурорска кореспонденция №326, изясни Нинова.

Документ №2. Годината към този момент е 99-а, органът е ВКП. В този документ написа: „ Днес 12.03.1999 година, долуподписаният Пламен Цанков, прокурор при Върховна Касационна прокуратура на Република България, одобрих в кабинет №48, ет. 4 на Съдебната палата в гр. София лицето Корнелия Петрова Нинова – изпълнителен шеф на „ Техноимпекс ”, която съобщи следните документи по отношение на осъществявана предварителна инспекция за приватизацията на „ Техноимпекс ”.

Документ №3. Градска прокуратура. Годината е 2001-ва. Постановление, изпратено до КТ „ Подкрепа ”. Обръщам внимание на това. В него написа: „ С разпореждане от 13.08.1999 година Софийска апелативна прокуратура е отменила постановлението на СГП и е указала спомагателна инспекция и осъществяване на финансова проверка на сдружението „ Техноимпекс ”. В осъществяване на тези инструкции е предоставена спомагателна инспекция и с разпореждане от 10 юли 2000 година е разпоредено осъществяване на финансова проверка на „ Техноимпекс ” от Софийска прокуратура. ” На идващия лист на този документ №3 е заключението на всичко това: „ От авансово осъществената инспекция, в допълнение осъществената такава, втора, в това число и от заключението на осъществената финансова проверка за 1998 година, се постанова изводът, че при реализиране на приватизационната договорка на „ Техноимпекс ”, Министерството на търговията и туризма е спазило нужните процедури, изискуеми от закона, нормативната уредба, настояща в този интервал, заради което прокурорите смятат, че липсва задоволително данни, даващи съображение за формиране на авансово произвеждане и постановяват отвод да образуват авансово произвеждане. И приключват преписката, сподели водачът на Българска социалистическа партия. 

Сега, да се върнем към ГЕРБ. Не са подавани сигнали. Лъжа №1. Подаден е сигнал от КТ „ Подкрепа ”, подписан от К. Тренчев. Виждате го от документ №3, в който СГП уведомява подателя на сигнала, или жалбоподателя КТ „ Подкрепа ” за дейностите си. 
Не са осъществявани инспекции. Лъжа №2. Виждате от документ №3 на ВКП от 2001 година и документ №3, че са осъществявани две такива, плюс финансова проверка. Заключението от всички тези инспекции в годините ви го прочетох – не са открити данни за осъществени закононарушения и са прекъснати, акцентира Нинова. 



Да се прехвърлим в наши дни. ГЕРБ цитират писмо от основния прокурор Сотир Цацаров. Чете се едно изречение от него, само че не се демонстрира документът. Много апокрифно някак си го крият ГЕРБ това писмо. Е, аз се снабдих с него. И ви обръщам внимание на документ № 4 от основния прокурор Сотир Цацаров до ГЕРБ, където написа: С резолюция на АП – София от 10.07.2017 година, /преди 4 – 5 месеца/, според т.14 от Указание за реализиране на институционен и длъжностен надзор на Прокуратурата, според Заповед № ЛС- 1986 /2014 на основния прокурор на Република България, постановлението на СГП е доказано и също така е посочено и, че по преписката не са налице данни за осъществени закононарушения по Чл. 282 от Наказателен кодекс и член 220 от Наказателен кодекс. За ваша информация, тези текстове от Наказателен кодекс са – длъжностни закононарушения за подписана неизгодна договорка и длъжностни закононарушения при нарушаване или несъблюдение на подписан контракт, или договорка. Всичко, което ГЕРБ лъжат, че е станало. Преди 5 месеца, явно с тези документи и сегашният основен прокурор с това писмо, споделя още веднъж тествано 10.07.2017 и доказано, че по преписката не са налице данни за такива закононарушения.

Дотук с обстоятелствата. Сега малко въпроси и заключения. Сега Нинова пита. Кой лъже? Уважаеми ГЕРБ, за какво лъжете? За „ Техноимпекс ” и Корнелия Нинова? Кой в този момент ще излезе и ще каже намерено пред вас и обществото и ще каже – ние излъгахме. И ще изясни, за какво излъга. Излизам от частния случай, тъй като аз съм частен случай във всичко това, добави Нинова.

Тук стои нещо доста по-голямо и политически, и държавно. Цялата концепция за проверката на прехода в последните няколко седмици, най-малко обществено и най-малко към този момент, се свежда до „ Техноимпекс ” и Корнелия Нинова. чули ли сте някой от ГЕРБ да приказва нещо друго по проверката на прехода? Чули ли сте някой да приказва по приватизацията на огромните, на колосите в българската стопанска система, на Химко, Кремиковци, БТК, Булгартабак, електроразпределителните сдружения? Кога някой от тези, които приватизираха тези активи, тъй като аз не съм продавал държавно и общинско имущество, по кое време някой от тези, които разпродаваха и разпарчетосваха, ще излязат с такива документи? Кога ще забележим документите на Булгартабак, дали са тествани три пъти и няма закононарушение? Кога ще забележим документите за прехвърлянето на Сибанк, за придобиването на Пампорово, за продажбата на Бойко Борисов на 33% на електроразпределителните сдружения или за парцелите от Столична община? Кога ще минат през това, което е минало " Техноимпекс "? Кога ще застанат пред обществото по този начин и ще кажат – това е истината? Но истината за концепцията за прехода лъсна. Тези хора нямат никакво желание да въздадат правдивост и отмъщение. Защо го споделям? Освен, че до момента приказват единствено за ”Техноимпекс ” и за мен, което също ще обясня, за какво мисля, че го вършат политически, на поканата ми на лидерска среща да седнем и да вземем политическо решение, политическо – всички, национално единодушие, че този преход ще бъде ревизиран, само че целият –бонови книжки, концесии, публични поръчки, силови групировки, всичко на масата, кой даде златото на България на концесия, кой даде Софийска вода на концесия? Защо българският народ заплаща такива цени за водата? Кой злоупотреби с боновите книжки? Всичко на масата. И когато предложих водачите да се съберем и да се съгласим, че слагаме всичко на масата, изчезнаха крепко пушек. Получих писмо от Цветан Цветанов, който не съм канила на такава среща, в случай че скрито след конгреса им да са го сменили Бойко Борисов и да е станал той ръководител на партията. Получих писмо от Цветан Цветанов, че бил ангажиран и по тази причина изпраща Данаил Кирилов. Данаил Кирилов ще написа законодателни текстове. Това и ние можем да го създадем. Данаил Кирилов не е лицето, което ще вземе политическото решение. 



Тази партия водач няма ли? Къде е господин Борисов, като водач на партия, не като министър председател. Г-н Карадайъ е в чужбина и ми написа, че не може да пристигна на тази среща. Патриотите мълчат. Къде изчезнахте крепко пушек бе хора? Когато се заприказва за целия преход на масата? Кой в този момент го е боязън от това? Българска социалистическа партия ли? Чух някъде, че Корнелия Нинова я било боязън от приватизацията. Няма никакъв проблем. Ето - всичко до последния лист. Готова съм още един път на всичко. Само че това с приватизацията на „ Техноимпекс ” е третата стъпка от огромното в политиката. Първото беше да нахранят опозицията, като им дадем постове, с цел да мълчат – ръководител на парламент, министри… Не им се получи. Второто беше – да ги разбием от вътрешната страна, с огромна коалиция за ГЕРБ. На Конгреса видяха, че и това не им се получава. Третата стъпка е – дайте да злепоставим опозицията, с цел да им отнемем моралния образ да приказват за корупция през днешния ден. И това няма да им се получи. Нямам никакви зависимости. И да ме гонят от Народното събрание, и да ме плашат с каузи, обстоятелствата и истината са на разположение. И това няма да ме спре да споделям истината. Но да дойдем на истината в днешно време. Както видяхте, предишното е тук, с документи и обстоятелства на масата. Престъпления не съм направила. В резултат на няколко инспекции в разнообразни времена. Готова съм, в случай че някой твърди, че съм предизвикала вреди на страната – имуществени или каквито и да е – тук е Софийски градски съд, може постоянно да ми заведе дело. Декларирам, че няма да се позовавам на изтекла отминалост по такива искове, при изискване обаче, че всички други ръководители на партии сложат такава декларация на масата и кажат – няма да се позоваваме на отминалост за целия си професионален живот. И в действителност да забележим цялата истина за този преход. Сега да дойдем към действителността, тъй като всичко това е отклонение на вниманието от истината през днешния ден, сподели още Нинова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР