Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че оповестеното от правителството

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че оповестеното от правителството
Коментари Харесай

Нинова бясна заради Шенген: Искаме незабавно изслушване на Денков! Къде ще настанявате бежанците?!

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че оповестеното от държавното управление по тематиката „ Шенген “ не показва цялостно поетите задължения от страната ни, съобщи БНР. Българското държавно управление внася дезинформация и си служи с подправени вести по проблема за приема в Шенгенското пространство, сподели Корнелия Нинова на конференция в централата на партията. По думите ѝ кабинетът е поел ангажимент против частичното ни приемане в зоната без граничен надзор по въздух и вода да приемем назад безграничен брой претенденти за леговище.
Според Нинова това излиза наяве от втори документ, подписан от Австрия, България и Румъния, който е оповестен на уеб страницата на Съвета на Европейски Съюз през днешния ден:
„ Този втори документ – протокол, да го кажем, към решението на Съвета, в който към този момент са разказани съответните задължения, които е поела българската страна. И тук бих споделила, че държавното управление внася дезинформация и си служи с подправени вести.
Ето го черно на бяло, че са поели ангажимент, който звучи почти по този начин – неотложно назад приемане на всички претенденти за леговище, за които България и Румъния носят отговорност.
В период от 3 дни от поръчката би трябвало България да даде отговор. А в период от един месец – и неотложно да ги одобри без никакво право на мнение във връзка с броя на хората, които ще дойдат тук. И тези нашите ръководещи са се съгласили на това “
Според Българска социалистическа партия България заслужава пълноправно участие в Шенгенското пространство, а със съглашението несправедливо е получила оценка на страна второ качество, уточни Нинова.
То е и риск за националната сигурност, акцентира тя. По думите ѝ съглашението е подписано в нарушаване на решение на Народното събрание от 2018 година, съгласно което държавното управление няма право да подписва двустранни съглашения за назад приемане на мигранти.
От Българска социалистическа партия ще изискат в първите дни от новата парламентарна сесия неотложно чуване на премиера Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.
Нинова показа оценката на Българска социалистическа партия:
„ Отстъпление от националния интерес, неуспех, голям риск за националната сигурност. Вече с този текст, черно на бяло изписан, че ще одобряваме безграничен брой, без право да се противопоставяме, в границите на 3 дни – отговор, и един месец – настаняване в лагери от открит вид. Къде ще ги строят тези лагери, нови ли ще вършат, къде ще ги настаняват тези хора? Това е. “
Правителството към този момент съобщи, че по въпроса за мигрантите България не поема никакви други задължения отвън отговорностите си по Регламента от Дъблин. Според въпросния правилник България е длъжна да приема назад мигранти, които са регистрирани или получили интернационална протекция у нас като първа страна, през която се влезнали в Европейски Съюз, само че по-късно са отишли в Австрия.
Тези по този начин наречени „ вторични придвижвания “ да бъдат ограничавани посредством по-бързи дейности, планува взаимното изказване на Австрия, България и Румъния, които съпровожда решението по тематиката „ Шенген “. Предвидeно е още България да получи от Европейската комисия спомагателна помощ, с цел да укрепи външните си за Европейски Съюз граници.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР