Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини останалите парламентарно представени формации

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини останалите парламентарно представени формации
Коментари Харесай

ПП дадоха заден за брутната МРЗ“

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова упрекна останалите парламентарно показани обединения в „ политическо двуличие “. Причината е отводът да поддържат разглеждането през днешния ден на препоръчаните от левицата промени в Кодекса на труда, които плануват увеличение от 1 януари идната година на минималната работна заплата с 50 % от междинната и по този начин тя да доближи 850 лева

Нинова подлага на критика и решението на Социалната комисия на Народно събрание от през вчерашния ден да се усилва брутната минимална заплата, в която влиза и „ клас прослужено време “, както и бонусите за нощен и ексклузивен труд, които до момента се плащаха над минималната. На брифинг с присъединяване на представители на Политическа партия и КНСБ тя уточни:

„ Когато от 850 лв. се извадят всички тези спомагателни заплащания, може да се окаже, че чистият най-малък приход на хората ще падне и под настоящия от 710 лв.. Това е парадокс “.

Вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов предизвести:

„ Наистина, в историята е показано, потвърдено, че който пипа клас, пада от власт. И за това ще се погрижим “.

Макар през вчерашния ден да поддържаха предлагането на ГЕРБ, през днешния ден от Политическа партия заявиха, че се отхвърлят от „ увеличение на брутната минимална заплата “.

Според Искрен Арабаджиев „ предлагането за брутна минимална работна заплата има своите причини, само че сега не можем да подсигурим, в късото време да създадем съответна формулировка, която да е недвусмислена по-късно. Така че, ние поддържаме отсега нататък минималната работна да бъде както до момента - съществена,

върху нея да се начислява класът и всички други непрекъснати хонорари, които имат служащите.

Но тя да бъде 50% от междинната работна заплата за страната за първите 2 тримесечия на годината “.

От „ Възраждане “ поддържаха Българска социалистическа партия. Костадин Костадинов разяснява: „ Няма такова нещо като „ брутна минимална заплата “ - да кажем. И надлежно тези опити по някакъв метод да се предотврати повдигането на минималната работна заплата със основаването на нови формулировки в Кодекса (на труда) просто са безусловно обречени "

Увеличението на минималната работна заплата е част от плана за удължение на бюджета посредством така наречен удължителен закон, който на следващия ден влиза в дневния ред на депутатите. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР