Лидерът на БСП Корнелия Нинова и нейни съпартийци са получили

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова и нейни съпартийци са получили
Коментари Харесай

Прокуратурата пратила призовки за разпит на Нинова и нейни съпартийци

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и нейни съпартийци са получили тази заран призовки за разпити от прокуратурата. Това заяви самата тя на къс брифинг в кулоаритие на Народното събрание. 

“Тази заран в 7:30 в дома ми пристигнаха двама униформени от “Съдебна защита ”. “Съдебна защита ” по закон извършва наложително довеждане. Както знаете прокуратурата се опита да се намеси във вътрешнопартийните каузи на Българска социалистическа партия. Отказахме да предадем документи, както и да се явим на разпит, на който да даваме пояснения по какъв начин и за какво сме дали своят вот вътре в партията по време на Национален съвет. Очевидно прокуратурата е задействал идната стъпка - наложително довеждане ”, изясни пред публицисти Нинова. По думите ѝ в основата са тъжби от изключения от Българска социалистическа партия Кирил Добрев, който оспорва процедурата по гласоподаване, довела до отстраняването му. Тези тъжби стигат постоянно до един и същи прокурор, твърди Нинова и попита дали изпращането на призовкарите през днешния ден има нещо  общо с вчерашната среща на Българска социалистическа партия с основния прокурор Иван Гешев.

Тя посочи, че на вчерашната среща с основния прокурор не са получили “смислен отговор ” по нито един от заложените от тях въпроси. “Но прокуратурата е решила, че през това време би трябвало да се занимае с вътрешнопартийните въпроси на Българска социалистическа партия ”, разяснява Нинова и съобщи: “Няма да стане по този начин! Преживели сме доста опити за вътрешнопартийни преврати и този няма да им се получи. Няма да позволим да слагат Българска социалистическа партия на колене ”, зарече се тя.

Освен нея, призовки за разпит са получили преброители в Националния съвет на Българска социалистическа партия. “Вече ме принуждават за следващ път аз да връчват призовки на членове на Българска социалистическа партия за разпит. Няма да извърша и това напътствие ”, отсече тя. Възлагането на връчването на призовки от нейна страна било, тъй като по закон има текст, който гласи, че шеф може да връчва призовки. “Председател на партия не е шеф ”, подчерта Нинова.

От Българска социалистическа партия са сезирали посланиците на европейските страни за дейностите на прокуратурата, следва да сезират и Инспекторат на Висшия правосъден съвет. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР