Лидерът на БСП и бивш вицепремиер Корнелия Нинова призова в

...
Лидерът на БСП и бивш вицепремиер Корнелия Нинова призова в
Коментари Харесай

Корнелия Нинова пак призова за незабавни преговори с “Газпром“

Лидерът на Българска социалистическа партия и някогашен вицепремиер Корнелия Нинова прикани в петък служебното държавно управление да влезе в договаряния с “Газпром “ за възобновяване на газовите доставки.

“Докато политици и специалисти спорят кой е отговорен, има ли кораби с полутечен газ, ще тръгне ли връзката с Гърция, торовите фабрики започнаха да затварят производства и да освобождават служащи “, написа Нинова в профила си във Facebook.

Тя сподели, че служебният министър на стопанската система занапред ще прави анкета какъв брой компании работят на газ и да им дава инструкции да понижават потреблението с 15%.

" Тези данни са налични - 28 000 предприятия употребяват газ. В тях работят 250 000 души. Не ги карайте да понижават потреблението на газ. Не може да стане. Ако го създадат би трябвало да спрат работа, а някои от тях в никакъв случай няма да могат да пуснат още веднъж машините ", сподели Нинова, която упреква служебния кабинет, че губи скъпо време в разправии и пиар акции.

" Темата се идеологизира и се употребява да предизборна акция, а тя е витално значима за страната и народа. Решението на този стадий за стопанската система и семействата е единствено едно- незабавни договаряния с Газпром. Така направиха редица европейски водачи. Ние го повтаряме от март месец. Не в случай че се наложи, както споделя служебният министър на енергетиката. То към този момент е неотложно ", твърди Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия настояваше за възобновяване на договарянията с руснаците и осъществяване на техните условия, до момента в който бе вицепремиер в кабинета " Петков ". " Газпром " спря подаването на газ към България в края на април в нарушаване на подписаните контракти.

Служебният министър на енергетиката Росен Христов съобщи преди два дни, че в случай че се наложи кабинетът ще влезе в договаряния с " Газпром ", само че това ще е последната допустима алтернатива. Той изясни, че на пазара в Югоизточна Европа има задоволително газ, само че въпросът е на каква цена може да бъде доставен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР