Лидерът на британската Партия на Брекзита (ПБ) Найджъл Фараж призова

...
Лидерът на британската Партия на Брекзита (ПБ) Найджъл Фараж призова
Коментари Харесай

Фараж предложи на Джонсън да скъса сделката за Брекзит и да се съюзи с него за изборите

Лидерът на английската Партия на Брекзита (ПБ) Найджъл Фараж прикани през днешния ден премиера Борис Джонсън да се откаже от, по думите му, неприятната договорка с Брюксел за излизането на страната от Европейския съюз и за изборите на 12 декември да се съгласи на алианс за овакантяване на Европейски Съюз, съобщи Ройтерс.

Като водач на Партията за самостоятелност на Обединеното кралство (ЮКИП) Фараж принуди тогавашния министър председател Дейвид Камерън да насрочи референдум за участието на Англия в съюза, а по-късно бе деен участник в акцията за излизането от блока.

Той даде на Джонсън период да извърши настояванията му до 14 ноември. Ако държавното управление не се съгласи, тогава ПБ ще бъде единствената партия на тези избори, която в реалност съставлява Брекзит ", сподели Фараж пред кореспонденти в Лондон. Той се закани, че следователно партията му " ще се бори за всяко място в Англия, Шотландия и Уелс " и е подготвена за това.

По думите на Найджъл Фараж нито една политическа мощ, в това число неговата, няма монопол върху Брекзит, а предлаганият алианс ще завоюва болшинство в Народното събрание на партиите срещу оставането в Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Управляващите консерватори предизвестиха, че гласуването за ПБ може да изведе на власт лейбъристите на Джереми Корбин и да осуети излизането от Европейски Съюз.

" Вотът за Фараж е риск Джереми Корбин да влезе през задната врата на Даунинг стрийт 10 ", декларира в електронно писмо ръководителят на Консервативната партия Джеймс Клевърли. По думите му такова гласоподаване няма да обезпечи Брекзит, а ще докара до нов неработещ парламе
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР