Лидерът на британската опозиция Киър Стармър беше нападнат от гневна

...
Лидерът на британската опозиция Киър Стармър беше нападнат от гневна
Коментари Харесай

Протестиращи нападнаха лидера на британската опозиция в Лондон

Лидерът на английската съпротива Киър Стармър беше атакуван от гневна навалица в Лондон и се наложи интервенция на полицията, с цел да го води от мястото на произшествието, предадоха международните организации.

Инцидентът станал покрай Народното събрание. Протестиращи против ограниченията, въведени поради ковид, при типа на Стармър почнали да го наскърбяват и назовават " изменник " и " бранител на педофилите ".

Според лейбъристите нападението произтича от думи на премиера Борис Джонсън по адрес на Стармър. Според Джонсън Стармър, когато е бил отпред на английската прокуратура, не е почнал правосъдно гонене против педофила Джими Савил, а е преследвал публицисти. Джонсън бе подложен на критика поради това мнение, което бе несъмнено като клюка. Той се опита да внесе изясненост в думите си, само че отхвърли да се извини за тях или да ги отдръпна.

В резултат на това неговата съветничка по политическите въпроси Мунира Мирса напусна работата си предходната седмица и дефинира изявлението на Джонсън като несвоевременно и пристрастно припомняне на един отблъскващ случай на издевателства над деца. Стармър пък упрекна Джонсън, че с тези думи предизвиква тайните теории.

В реакция на офанзивата против Стармър депутатът лейбърист Дейвид Лами съобщи, че не е учудващо, че конспирационистите, атакували политика, са повторили клюки, чути от Джонсън. Лами, който е бил със Стармър по време на офанзивата, напомни, че заплашването, тормозът и лъжите нямат място в английската народна власт. Премиерът Джонсън дефинира офанзивата като безусловно срамна.

Джими Савил, водещ от Би би Си, е виновен за издевателства над стотици жертви. Той по този начин и не бе обект на правосъдно гонене макар многото полицейски следствия против него и умря през 2011 година на 84 години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР