Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин направи още

...
Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин направи още
Коментари Харесай

Корбин със завой към нов референдум за ЕС

Лидерът на английската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин направи още една стъпка за павиране на пътя за провеждането на нов референдум за участие в Европейския съюз , като се пробва да употребява Народното събрание за изземване на контрола над процедурата по Брекзит от премиера Тереза Мей, оповестява " Ройтерс ".

След като до датата за Брекзит 29 март остава малко време, Англия е в най-дълбоката си политическа рецесия от половин век, до момента в който се бори с това по какъв начин, или даже дали да излезе от Европейския съюз, към който се причисли през 1973 година

След съглашението на английския министър председател Тереза Мей с Европейски Съюз за Брекзит беше отхвърлено със съкрушително болшинство от Народното събрание през предходната седмица, най-голямото проваляне за министър председател от измислянето на английския парламент преди повече от 3 века, някои депутати се пробват да поемат контрола над Брекзит от отслабеното държавно управление на малцинството на Мей.

Вчера Тереза Мей предложи смяна в нейното съглашение, опит да завоюва на своя страна несъгласните депутати от нейната Консервативна партия, както и тези от северноирландската Демократична юнионистка партия, която поддържа държавното управление ѝ, само че от Лейбъристката партия обявиха, че Мей е отрекла съкрушителното проваляне за проектите ѝ.

Лейбъристите предложиха изменение, целящо да принуди държавното управление да даде на Народното събрание време да обмисли и да гласоподава разновидности за попречване на излизане от Европейски Съюз без съглашение - курс, който Мей неведнъж отхвърли да изключи.

Сред разновидностите, показаха от Лейбъристката партия, би трябвало да бъде непрекъснат митнически съюз с Европейски Съюз и " гласоподаване на обществеността на съглашение " - две оферти, които Мей изключи.

След като английският парламент се пробва да избегне това, което множеството депутати считат за хаотичен Брекзит без утвърдено съглашение, към момента няма очевидно болшинство за различен вид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР