Лидерът на близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“ Абу Бакр ал-Багдади

...
Лидерът на близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“ Абу Бакр ал-Багдади
Коментари Харесай

Лидерът на Ислямска държава оцелял след преврат

Лидерът на близкоизточната радикална формация „ Ислямска страна “ Абу Бакр ал-Багдади е оживял при опит за прелом, осъществен предишния месец от задгранични бойци в Източна Сирия, оповестява израелският вестник The Jerusalem Post, представен от " Фокус ".
Според източници от разследващи служби, джихадистката организация е дала обещание огромна премия за всеки, който убие Абу Муат ал-Джазайри, противник на Абу Бакр ал-Багдади, за който се счита, че стои зад опита за прелом против водача на „ Ислямска страна “. Обявяването на премия за „ военен приятел “ е необикновена за терористите, акцентира изданието.
Уточнява се, че хипотетичният пуч е трябвало да бъде осъществен на 10 януари в малко обитаемо място, което е едно от последните твърдини на терористите в Източна Сирия. При офанзивата са починали двама души.
Наличните данни за Абу Бакр ал-Багдади са нищожни. Известно е, че той е роден в Ирак. Твърди се, че има докторска степен за проучвания върху Корана, получена от университет в Багдад. Припомня се, че той оглави групировката през 2010 година
Многобройните отчети за гибелта на Абу Бакр ал-Багдади бяха оповестени за подправени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР